Groentemessen (Nakiri)

Groentemessen zijn in Japan bekend onder de namen Nakiri (dubbelzijdig geslepen) of Usuba (enkelzijdig geslepen). Deze messen met rechte snede zijn uitermate geschikt voor het snijden van groente en het fijnhakken van kruiden. Nakiri messen zijn geschikt voor zowel rechts- als linkshandige koks. Usuba messen zijn voornamelijk geschikt voor rechtshandig gebruik omdat deze enkelzijdig geslepen zijn. Usuba messen zijn soms ook voor linkshandig gebruik te krijgen maar hiervoor geldt een meerprijs.

Usuba messen zijn traditionele Japanse koksmessen en veelal wat zwaarder en dikker dan Nakiri messen. Voor thuisgebruik raden wij Nakiri messen aan.

Usuba messen zijn groefweg te onderscheiden in Azumagata en Kama-Usuba. De Azumagata messen hebben een rechte punt en worden voornamelijk gebruikt in het oostelijk deel van Japan. De Kama-Usuba messen hebben een rond aflopende punt.

Hieronder vind je een YouTube filmpje waarin op een grappige manier het verschil tussen een Usuba en Nakiri wordt uitgelegd.

Onderstaande messen zijn gesorteerd op prijs.

Sorteer op

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss