AUS 8/AUS 10

Wat is AUS-8A staal?
AUS-8a is bijna hetzelfde als AUS-8. Het wordt ook vaak 8a-staal genoemd. Het is een roestvast staal met een relatief laag koolstofgehalte. U zult merken hoe goed het bestand is tegen roest en hoe gemakkelijk het te slijpen is. Wat AUS-8a van AUS-8 onderscheidt, is dat het een warmtebehandeling heeft ondergaan. Ze zijn echter van hetzelfde staal met dezelfde samenstelling van metalen. Zowel AUS-8 als AUS-8a lijken erg op de 440 staallijn. De 440-lijn is gemaakt door een Amerikaans bedrijf, terwijl de AUS-lijn is gemaakt door een Japans bedrijf. 

Sterke en zwakke punten van AUS-8A staal
AUS-8 staal is vergelijkbaar met 440 staal. Het heeft Vanadium om het staal meer hardheid te geven. AUS-8a staal is heel gemakkelijk te slijpen tot een scheermesje, maar het zal relatief snel bot worden in vergelijking met high-carbon. Sommige recensenten online zeggen dat het saai wordt door gewoon in zuurstof te zijn. Anderen zeggen dat ze het dagelijks op het werk hebben gebruikt en maar één keer per week slijpen. De kwaliteit van het lemmet is wel sterk afhankelijk van het gebruik en de temperingstechnieken van de fabrikant. AUS-8a is zeer goed bestand tegen roest. Het is ook in dit opzicht vergelijkbaar met 440 staal.

Het is ECHT belangrijk om te begrijpen dat zelfs een staal met dezelfde aanduiding (bijv. AUS-8 of D2) verschillende kwaliteiten zal hebben, afhankelijk van hoe ze zijn gesmeed. Hetzelfde staal kan harder of zachter zijn dan een ander staal met hetzelfde label.


AUS-8A scoort tussen 58 en 59 op de Rockwell-hardheidsschaal. Het is een respectabele rang gezien zijn uitstekende roestvrije vermogen. Hoe hoger het getal, hoe harder het staal.
 

Sorteer op

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss