Sorteer op
 • -18%

  Chinese cleaver (Chinees groentemes), 190mm - DengJia XP03 -
  Chinese cleaver (Chinees groentemes), 190mm - DengJia XP03 -

  Chinees hakmes (groentemes) van DengJia

  Chinese stijl groentemes (Chinese Cleaver) van gelamineerd Chinees carbonstaal. Dit mes is bedoeld voor het ciseleren van groente en voor het klieven van vlees. (niet geschikt voor klieven…

  € 79,00 € 65,00
 • -29%

  Chinese Gyuto (Chinees vleesmes), 225mm - DengJia CSD-1101 -
  Chinese Gyuto (Chinees vleesmes), 225mm - DengJia CSD-1101 -

  Chinees hakmes (groentemes) van DengJia

  Chinese stijl vleesmes van roestbestendig staal. Dit mes is bedoeld voor het snijden van vlees en groente. (niet geschikt voor klieven van bot en graat, hiervoor moet u een Deba…

  € 49,00 € 35,00
Sorteer op

Chinese koksmessen (Chinese cleavers)

Het Chinese koksmes (Chinese Cleaver) wordt vaak ten onrechte een "hakmes" genoemd, vanwege de vergelijkbare rechthoekige vorm. Chinese koksmessen zijn echter veel dunner in doorsnede en zijn meer bedoeld als keukenmessen voor algemeen gebruik, en worden meestal gebruikt om vlees zonder botten te snijden, te hakken, te snijden, te dobbelstenen of groenten te hakken, en knoflookbollen of gember vlak te maken; terwijl het ook als een spatel dient om bereide ingrediënten naar de wok te dragen.

Voor het klieven en het bereiden van uitgebeend vlees, is er een zwaarder Chinees "kliefmes" beschikbaar op dezelfde manier gebruikt als het westerse. 

Een hakmes is een groot mes dat varieert in vorm, maar meestal lijkt op een rechthoekige bijl. Het wordt grotendeels gebruikt als keuken- of slagersmes bedoeld voor het klieven van botten. De brede kant van het mes kan ook worden gebruikt voor het pletten van bepaalde producten (zoals knoflook).

Kortom:

 • Chinese koksmessen: zijn dunne messen bedoeld voor groeten en vlees zonder bot
 • Chinese kliefmessen: zijn dik en stevig en kunnen worden gebruikt om dunne botten en graten te klieven (alternatief zijn Japanse Deba's)

Beide soorten worden aangeduidt als "Chinese cleavers" maar kunnen dus andere toepassingen hebben.

 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss