Chinese koksmessen (Chinese cleavers)

Het Chinese koksmes (Chinese Cleaver) wordt vaak ten onrechte een "hakmes" genoemd, vanwege de vergelijkbare rechthoekige vorm. Chinese koksmessen zijn echter veel dunner in doorsnede en zijn meer bedoeld als keukenmessen voor algemeen gebruik, en worden meestal gebruikt om vlees zonder botten te snijden, te hakken, te snijden, te dobbelstenen of groenten te hakken, en knoflookbollen of gember vlak te maken; terwijl het ook als een spatel dient om bereide ingrediënten naar de wok te dragen.

Voor het klieven en het bereiden van uitgebeend vlees, is er een zwaarder Chinees "kliefmes" beschikbaar op dezelfde manier gebruikt als het westerse. 

Een hakmes is een groot mes dat varieert in vorm, maar meestal lijkt op een rechthoekige bijl. Het wordt grotendeels gebruikt als keuken- of slagersmes bedoeld voor het klieven van botten. De brede kant van het mes kan ook worden gebruikt voor het pletten van bepaalde producten (zoals knoflook).

Kortom:

  • Chinese koksmessen: zijn dunne messen bedoeld voor groeten en vlees zonder bot
  • Chinese kliefmessen: zijn dik en stevig en kunnen worden gebruikt om dunne botten en graten te klieven (alternatief zijn Japanse Deba's)

Beide soorten worden aangeduidt als "Chinese cleavers" maar kunnen dus andere toepassingen hebben.

 

Sorteer op

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss