Universele messen (Santoku)

Het meest gebruikte universele mes in de Japanse keuken is de Santoku. Santoku betekent "drie deugden" en slaat op de mogelijkheid om dit mes voor zowel vlees, vis als groente te gebruiken. De vorm van de Santoku houdt het midden tussen een chefsmes (Gyuto) en een groetemes (Nakiri). De Santoku is het ideale universele mes voor zowel de amateur en professionele chef. 

Santoku messen zijn verkrijgbaar van 140 tot 210 mm (lemmet lengte). De meest voorkomende lengtes zitten tussen de 170-190mm

Naast de Santoku zijn er ook nog afgeleide vormen zoals de Ko-Bunka, Bunka (beide met recht afgesneden punt) of Funayuki (traditioneel enkelzijdig geslepen mes met een lemmet in de vom van een lange Deba).

 

hkb-3003d.jpg

Onderstaande messen zijn gesorteerd op prijs.

Sorteer op

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss