Losse lemmetten en messenstaal

Op deze pagina vind je materialen om zelf een mes te smeden en complete lemmetten om zelf een keukenmes te maken. de meeste lemmetten moeten nog wel afgewerkt worden. De rug en de binnenzijde moeten nog afgewerkt worden en eventueel gepolijst en ook zijn de meeste bladen nog een beetje krom. ook zijn sommige lemmetten wel scherp maar nog niet scheermesscherp en kan de snede soms nog wat onregelmatig zijn. Wij bieden ook een "polijstservice" zodat het lemmet opnieuw geslepen wordt. in dat geval garanderen wij een scheermesscherp mes met een rechte snede.

De lemmetten of met name de angel/tang (nakago) kun je gemakkelijk recht buigen door een 'bending stick' te maken. Deze worden ook in Japan gebruikt om lemmetten voordat ze op het handvat gezet worden nog even recht te buigen. Hier staat een handige link naar wat meer informatie over het recht maken van lemmetten:

De onbewerkte losse stukken staal zijn al gesmeed en gehard en lenen zich niet niet voor opnieuw smeden. deze stukken kunnen gebruikt worden voor "stock removal".

Sorteer op

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss