Konosuke

Konosuke Sakai is een smederij uit Osaka, Japan. Ze begonnen in 1932 als "Kawamura Teishichi Shoten", een kleine messenmaker met een beperkte oplage. In de tweede wereldoorlog is de smederij tot de grond afgebrand door een luchtaanval in 1945. In 1948 zijn ze opnieuw open gegaan en hebben de banden met lokale restaurants en Sushi chefs aangehaald. dit resulteerde is een aantal zeer moderne ontwerpen met een bijzonder hoge functionaliteit. In 1969 is de zaak hernoemd tot Kawamura Shoten Co. en 4 jaar later is het nieuwe hoofdkantoor geopend in Sakai. In 1990 is de naam nogmaals gewijzigd tot Kaneshige Cutlery Co. De huidige eigenaar Kosuke Kawamura is nog steeds zeer betrokken bij de productie van de keukenmessen. Japansemessen.nl is bijzonder trots dat we messen van Konosuke-Sakai kunnen aanbieden. Als exclusieve distributeur en verkooppunt in de Benelux hopen we dat de naam en faam van dit merk verder verspreid zal worden.

Type messen

Konosuke Sakai produceert diverse lijnen de meest bekende is de GS serie die bekend staat om zijn extreem dunne en lichte lemmet. Een chefsmes van 24 cm uit de GS serie weegt slechts 135 gram terwijl een vergelijkbaar Duits chefsmes vaak boven de 300 gram weegt! Het spreekt vanzelf dat het werken met een dergelijk licht mes veel langer vol te houden is. 

Door de extreem grote vraag en zeer beperkte productiecapaciteit zal Konosuke geen HD-2 en Fujiyama messen meer produceren. De messen die wij nu op voorraad hebben zijn de laatste, hier geldt op=op!

De Sakura en Black editions zijn bekend om de prachtige esthetiek. Het fraaie hoogglans gepolijste sakura (bloesem) patroon op het lemmet van de Sakura serie (zie foto beneden) is uniek en zeer mooi om te zien. De Black editions zijn gemaakt van hetzelfde staal (Fujiyama #1) maar hebben een wat stoerder zwart uiterlijk door de Kurochi beschermlaag.

De Kiritsuke messen zijn zeer bijzonder door hun vorm, er zijn niet veel kiritsuke messen verkrijgbaar maar door de speciale vorm zijn deze messen zeer goed te gebruiken als alternatief voor een chefsmes, door de wat langere lemmetlengte worden kiritsuke messen ook veel gebruikt als sushi of sashimimes

Konosuke.jpg

 

Sorteer op

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 japansemessen | sitemap | rss