Sorteer op
  • Nieuw!

    Tosa Matsunaga Aogami damascus Sujihiki (trancheermes), 300 mm
    Tosa Matsunaga Aogami damascus Sujihiki (trancheermes), 300 mm

    Tosa Matsunaga Sujihiki, 300 mm

    Dit Japanse chefsmes heeft een kern van Japans Aogami carbonstaal met een damascus (meerlaags) beschermlaag aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gesmeed door de…

    € 219,00 € 179,00
  • -18%

    Tsutomu Kajiwara Sumi Sujihiki (sashimimes), 240 mm
    Tsutomu Kajiwara Sumi Sujihiki (sashimimes), 240 mm

    Tsutomu Kajiwara Sumi Sujihiki,

    Dit Japanse Sashimimes heeft een kern van Japans Aogami #2 "Blue paper" niet- roestvast carbonstaal met een zeer fraai damast patroon. Het lemmet is dubbelzijdig geslepen. Dit mes is volledig met…

    € 219,00 € 179,00
  • -20%

    Brieto-PRO M1212 Sujihiki (Vis/tranceermes) 270 mm
    Brieto-PRO M1212 Sujihiki (Vis/tranceermes) 270 mm

    Brieto-PRO M1212 Sujihiki,

    Dubbelzijdig geslepen lemmet van roestvast Japans Mo-V staal voorzien van deukjes in het lemmet om kleven tegen te gaan. Het handvat is gemaakt van hol 18-8 roestvast staal en hierdoor is het mes…

    € 249,00 € 199,00
  • -9%

    MAC Professional MKS 105 - 250 mm slicer (Trancheermes)
    MAC Professional MKS 105 - 250 mm slicer (Trancheermes)

    MAC Professional MKS 105 - 250 mm,

    Professioneel trancheer mes

    Extreem scherp en goed gebalanceerd

    Staalsoort: Roestvrij MAC staal (Japans AUS8 staal)

    Hardheid: 59 (Rockwell C)

    Handvat: Zwart Pakka hout (geperst en…

    € 219,00 € 199,00
  • -20%

    Tsutomu Kajiwara Sumi Sujihiki (sashimimes), 270 mm
    Tsutomu Kajiwara Sumi Sujihiki (sashimimes), 270 mm

    Tsutomu Kajiwara Sumi Sujihiki,

    Dit Japanse Sashimimes heeft een kern van Japans Aogami #2 "Blue paper" niet- roestvast carbonstaal met een zeer fraai damast patroon. Het lemmet is dubbelzijdig geslepen. Dit mes is volledig met…

    € 249,00 € 199,00
  • -18%

    Tsunehisa Shāpu VG-10 Tsuchime damascus Sujihiki 240 mm (Vismes/trancheermes)
    Tsunehisa Shāpu VG-10 Tsuchime damascus Sujihiki 240 mm (Vismes/trancheermes)

    Tsunehisa Shāpu シ ャ ー プ VG-10 Sujihiki, Japans traditioneel handvat,

    Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Damast) lemmet van RVS met kern van Japans VG-10 staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft…

    € 279,00 € 229,00
  • MCUSTA Zanmai Hybrid HZ2-3011v Sujihiki (vismes), 270 mm
    MCUSTA Zanmai Hybrid HZ2-3011v Sujihiki (vismes), 270 mm

    MCUSTA Zanmai Hybrid Sujihiki (vismes),

    Dubbelzijdig geslepen lemmet van roestvast Japans VG10 staal. Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Deze…

    € 295,00
Sorteer op

Vlees-/vismessen (Trancheermessen)

Een vleesmes wordt traditioneel gebruikt om gebraden vlees te snijden (trancheren). Vaak wordt hierbij ook een vleesvork gebruikt. In Japan worden deze messen voornamelijk gebruikt om rauwe vis te snijden. Het lemmet is wat dunner en smaller dan een koksmes om nauwkeuriger te kunnen snijden. De lemmetlengte ligt tussen de 180 en 300 mm. De Japanse vleesmessen worden Sujihiki (Of Sujibiki) genoemd en zijn over het algemeen wat langer dan westerse vleesmessen. Sujihiki messen zijn dubbelzijdig geslepen en zijn qua functionaliteit vergelijkbaar met traditionele Yanagiba messen alhoewel Yanagiba messen dikker zijn.

Onderstaande messen zijn gesorteerd op prijs.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel