Vlees-/vismessen (Trancheermessen)
Een vleesmes wordt traditioneel gebruikt om gebraden vlees te snijden (trancheren). Vaak wordt hierbij ook een vleesvork gebruikt. In Japan worden deze messen voornamelijk gebruikt om rauwe vis te snijden. Het lemmet is wat dunner en smaller dan een koksmes om nauwkeuriger te kunnen snijden. De lemmetlengte ligt tussen de 180 en 300 mm. De Japanse vleesmessen worden Sujihiki (Of Sujibiki) genoemd en zijn over het algemeen wat langer dan westerse vleesmessen. Sujihiki messen zijn dubbelzijdig geslepen en zijn qua functionaliteit vergelijkbaar met traditionele Yanagiba messen alhoewel Yanagiba messen dikker zijn.
Onderstaande messen zijn gesorteerd op prijs.
-34%
Daimonya Yanagiba (vismes/sashimimes) 200 mmDaimonya serie Yanagiba.
Lemmet van Japans roestvast staal. Dit lange dunne mes is ontwikkeld voor het snijden van vlees en vis (sashimi) en wordt in Japan veel gebruikt voor het prepareren van vis voor sushi/sashimi. Doordat dit…€ 59,00 € 39,00- Shimomura Tsunouma TU-9013 Sujihiki/Slicer, 270mm
Shimomura TU-9013 Sujihiki/Slicer, 270mm
Deze in Japan vervaardigde messen van Shimomura hebben een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Het lemmet van dit mes is van roestbestendig Japans Molybdeen Vanadium staal en is…€ 95,00 -25%
Kagemitsu Senshi VG-10 Tsuchime damascus Sujihiki 240 mm (vismes/trancheermes)Kagemitsu Senshi VG-10 Sujihiki, westers handvat,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd lemmet van roestvast staal met kern van Japans VG-10 staal. Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen…€ 239,00 € 179,00Nieuw!
Tosa Matsunaga Aogami damascus Sujihiki (trancheermes), 300 mmTosa Matsunaga Sujihiki, 300 mm
Dit Japanse chefsmes heeft een kern van Japans Aogami carbonstaal met een damascus (meerlaags) beschermlaag aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gesmeed door de…€ 229,00-11%
Kagemitsu 立山 Tateyama Nashiji, Sujihiki 270 mm (vismes), ginsan staalKagemitsu Tateyama Kiritsuke,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van RVS met een kern van Japans Ginsan staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse…€ 279,00 € 249,00-14%
Kamo VG-10 Suminagashi Sujihiki (vismes/trancheermes), 270 mmKamo VG-10 Suminagashi Sujihiki, 270mm
Dit Japanse sashimimes heeft een kern van Japans VG-10 roestvast staal met een zachtere RVS stalen beschermlaag aan de buitenzijde met een fraai damascuspatroon. Deze manier van smeden heet…€ 349,00 € 299,00