Vlees-/vismessen (Trancheermessen)
Een vleesmes wordt traditioneel gebruikt om gebraden vlees te snijden (trancheren). Vaak wordt hierbij ook een vleesvork gebruikt. In Japan worden deze messen voornamelijk gebruikt om rauwe vis te snijden. Het lemmet is wat dunner en smaller dan een koksmes om nauwkeuriger te kunnen snijden. De lemmetlengte ligt tussen de 180 en 300 mm. De Japanse vleesmessen worden Sujihiki (Of Sujibiki) genoemd en zijn over het algemeen wat langer dan westerse vleesmessen. Sujihiki messen zijn dubbelzijdig geslepen en zijn qua functionaliteit vergelijkbaar met traditionele Yanagiba messen alhoewel Yanagiba messen dikker zijn.
Onderstaande messen zijn gesorteerd op prijs.
-19%
Kagemitsu Senshi VG-10 Tsuchime damascus Funayuki 210 mm (Fileermes/vismes)Kagemitsu Senshi VG-10 Fileermes, westers handvat,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van roestvrij staal met een kern van Japans VG-10 staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en kent geen…€ 209,00 € 169,00-25%
Kagemitsu Senshi VG-10 Tsuchime damascus Sujihiki 240 mm (vismes/trancheermes)Kagemitsu Senshi VG-10 Sujihiki, westers handvat,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd lemmet van roestvast staal met kern van Japans VG-10 staal. Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen…€ 239,00 € 179,00New!
Kagemitsu 見事 オーク Migoto Ōku Premium, VG-10 staal Sujihiki (Sashimimes/trancheermes), 240 mmKagemitsu VG-10 Sujihiki 240mm
Dit Japanse sashimimes heeft een kern van Japans VG-10 RVS met aan de buitenzijde een mooie beschermlaag van damascus (gelaagd) staal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een beschermlaag…€ 289,00 € 239,00Aogami staal
Kagemitsu Atsui Sakimaru/Takohiki (vismes/sashimimes), Aogami, 300 mmOsafune Kagemitsu 厚い Atsui Aogami Sakimaru Takohiki,
Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet met een kern van het zeer speciale Japanse Aogami #1 (Blue paper) staal. Het lemmet is stevig en mooi lang en handmatig…€ 329,00 € 279,00-14%
Kamo VG-10 Suminagashi Sujihiki (vismes/trancheermes), 270 mmKamo VG-10 Suminagashi Sujihiki, 270mm
Dit Japanse sashimimes heeft een kern van Japans VG-10 roestvast staal met een zachtere RVS stalen beschermlaag aan de buitenzijde met een fraai damascuspatroon. Deze manier van smeden heet…€ 349,00 € 299,00
Mitsuboshi Nagomi Professioneel Sujihiki (trancheermes), 240 mm zwart pakkahout handvatMitsuboshi Nagomi Professional Sujihiki,
Dit Japanse trancheermes is ontwikkeld voor professioneel gebruik en is gemaakt van speciaal Japans roestbestendig staal. Het dubbelzijdig geslepen lemmet is zeer dun en handmatig geslepen…€ 299,00
Anryu Aokami Super Tsuchime Kuroichi Sujihiki (sushi/trancheermes), 270 mmAnryu Aokami Super Tsuchime Sujihiki 27 cm,
Dit Japanse sushimes heeft een kern van Japans Aogami Super koolstofstaal met een zachtere koolstofstalen beschermlaag aan de buitenkant met een prachtig hamerslagpatroon (Tsuchime) en…€ 319,00
Mitsuboshi Nagomi Professional Sujihiki (trancheermes), 270 mm -zwart pakkahouten handvat-Mitsuboshi Nagomi Professional Sujihiki,
Dit Japanse snijmes is ontwikkeld voor professioneel gebruik en is gemaakt van speciaal Japans roestbestendig staal. Het dubbelzijdig geslepen lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en…€ 319,00-15%
Nigara STRIX Tsuchime Migaki Sujihiki (vismes/trancheermes) 240 mmNigara STRIX Tsuchime Migaki Sujihiki
In het hart van elk STRIX-mes ligt STRIX Powder Steel, een van de hardste roestvaste staalsoorten ter wereld. Dit staal kan tot een vlijmscherpe snede worden geslepen en behoudt zijn scherpte…€ 479,00 € 409,00Nieuw!
Mutsumi Hinoura Ajikataya SS Polished Sujihiki (vismes/trancheermes), 240 mm - octagonaal -Mutsumi Hinoura Ajikataya Polished Sujihiki,
Handgeslagen lemmet met een kern van niet-roestvast extreem hard Japans Shirogami #2 White staal met Roestbestendige buitenlaag (San-mai gesmeed). Dit mes is volledig met de hand…€ 449,00-13%
Tadokoro Kiritsuke Yanagiba (sushimes), 300 mm, Mirror Polish, Minesori (Custommade)Tadokoro Kiritsuke Yanagiba
Single-sided sharpened blade with a core of Shirogami #2 carbon steel with non-stainless steel. This knife is hand-forged by one of the master blacksmiths in Sakai, the knife is sharpened and finished…€ 799,00 € 699,00















