Chinese koks- en hakmessen (Chinese Cleavers)

De Chuka Bocho, afkomstig uit China, werd in het begin van de twintigste eeuw geperfectioneerd door Japanse ambachtslieden. Chinese hakmessen zijn gemakkelijk herkenbaar, met hun grote rechthoekige messen en stevige, compacte handvatten. Hakmessen zijn er in verschillende bladdiktes en -gewichten: de dunnere, lichtere mesjes zijn het meest geschikt voor fijn snijden; de dikkere, zwaardere messen zijn het meest geschikt voor middelzware slagerijen, zoals het splijten en breken van gevogelte of het splijten van vissenkoppen; en de middelzware bladen zijn een compromis tussen de twee uitersten. Desalniettemin zijn het allemaal veelzijdige keukenmessen voor algemeen gebruik die ingrediënten kunnen snijden, hakken, hakken, schrapen en zelfs pletten (bijvoorbeeld knoflookteentjes, citroengras enz.).

Door het hoge lemmet van het Chinese Hakmes kan hij veilig met de knokkels van je vrije hand worden geleid bij 'tap-hakken', 'push-cutting' of 'pull-cutting'. Daardoor kunnen grote groenten en fruit, zoals kool, gemakkelijk en veilig worden gesneden. Net als bij de Japanse Nakiri kan de hielhoek van de Cleaver worden gebruikt om oneffenheden van groenten en fruit te verwijderen. Als je van Chinees eten houdt, ben je het aan jezelf verplicht om een ​​Chinees hakmes te proberen!

Chinese Hakmessen zijn over het algemeen verkrijgbaar in bladlengtes tussen 180 en 220 mm, met een typische bladhoogte van ongeveer 100 mm. Hun gewicht varieert van een relatief lichte 300g tot een enorme 900g! Hun grote, zware messen zijn geschikt voor het breken van kippen, het fijnhakken van vlees en groenten en zelfs het schrapen van ingrediënten.

Sorteer op

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss