Kagemitsu

Osafune Kagemitsu is een zeer beroemde zwaardsmid uit de 14de eeuw. Zijn vader was Nagamitsu en zijn zonen zijn de beroemde O-Kanemitsu. Sabeinojo and Saemonojo. 

koryu.jpg

De Osafune school van zwaardsmeden is de beroemdste school in Japan en heeft een bijzonder grote historie. Kagemitsu wordt gezien als een van de 3 grootmeesters van de Osafune zwaardschool naast Mitsutada en Nagamitsu.

De school is gesticht in de Bizen provincie door Nagamitsu Sho-o en heeft tot in de late middeleeuwen invloed gehad op de manier waarop Samurai zwaarden gesmeed werden. Rechts staat een foto van een van de beste zwaarden van Bizen Osafune Kagemitsu.

De Osafune Kagemitsu series worden onder andere geproduceerd door Yoshida Hamono, de naam "Osafune Kagemitsu" is met de hand ingeslagen in Kanji karakters (長船住兼光). ook worden sommige Kagemitsu messen geproduceerd door locale smederijen in Tosa, Gifu en Seki.

In 1229 begon Motoshige als eerste zwaardsmid in Seki. Vooral door de gunstige ligging van Seki in een gebied rijk aan natuurlijke materialen voor messen en zwaardenproductie (hoge kwaliteit staalzand, hout, water en houtskool) kwam deze tak van industrie in de Muromachiperiode (1333-1568) tot bloei en waren er ruim 300 zwaardsmeden actief. Na het afschaffen van de samoeraiklasse werd overgeschakeld op de productie van messen en ander snijgerei.

kagemitsukanji.jpg

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss