Sorteer op
 • Slijpcursus (groepsles)
  Slijpcursus (groepsles)

  Iedereen weet dat je met een scherp mes beter je werk kan doen. Maar wat is eigenlijk scherp of vlijmscherp? en weet je dat een echt scherp mes veel langer scherp blijft? Een scherp mes is ook veel veiliger in de keuken zoals ook…

  € 75,00
 • Slijpcursus (1 of 2 personen)
  Slijpcursus (1 of 2 personen)

  Iedereen weet dat je met een scherp mes beter je werk kan doen. Maar wat is eigenlijk scherp of vlijmscherp? en weet je dat een echt scherp mes veel langer scherp blijft? Een scherp mes is ook veel veiliger in de keuken zoals ook…

  € 150,00
Sorteer op

Slijpcursus

Slijpworkshop

Iedereen weet dat je met een scherp mes beter je werk kan doen. Maar wat is eigenlijk scherp of  vlijmscherp? en weet je dat een echt scherp mes veel langer scherp blijft? Een scherp mes is ook veel veiliger in de keuken zoals ook het Koksgilde heeft onderzocht.

In deze workshop leert u de fijne kneepjes van het slijpen en wetten (polijsten) op Japanse waterstenen (wetstenen).
Op verzoek kan ook aandacht besteed worden aan het slijpen van andere gereedschappen. Bijv. Japanse beitels of zakmessen.

Er wordt aandacht gegeven aan zowel het slijpen van traditionele Japanse messen (enkelzijdig geslepen) alswel dubbelzijdig geslepen messen (westerse stijl messen). 

Individuele slijpworkshop:

De individuele workshops zijn te volgen in de avonduren tussen 19:15 en 22:30. Kijk voor de beschikbare avonden hierboven bij de beschrijving.

 • De cursus zal bestaan uit een deel theorie en een praktijk deel.
 • Je kunt zelf een aantal (botte) messen meenemen (Japans of westerse messen) zodat je deze aan het eind van de avond weer scherp mee naar huis kunt nemen (in de praktijk zullen we voornamelijk werken op slechts 1 mes).
 • Tijdens de cursus zal koffie/thee of fris aangeboden worden en je kunt gebruik maken van onze slijpstenen, slijpbakken, schorten etc.
 • Er is ook gelegenheid om onze showroom te bezoeken en eventueel wat aan te schaffen. (pinnen is mogelijk maar contant heeft de voorkeur).
 • Bij de locatie is een gratis parkeergelegenheid. Mocht je echter met het OV willen komen dan is het Station Hoevelaken op ongeveer 20 minuten lopen.(Let op dit is geen NS station maar een Connexxion station, om te reizen met Connexxion moet deze optie online of op een station aangevraagd worden.)

Adres:

JAPANSEMESSEN.NL
HOGEBRINKERWEG 15-C
3871 KM HOEVELAKEN

Groepsworkshop

De groeps workshops zijn te volgen op zaterdagen tussen 13:00 en 17:00. Kijk voor de beschikbare dagen hierboven bij de beschrijving.

IMG_0544.jpgIMG_1040.jpg

 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss