Chozaburo (Wakui/Hinoura)

Chozaburo is een merk van Babacho Hamono (babachokanamono Co., Ltd ,Sanjo-shi, Niigata) en laat naast zijn eigen productie van Babacho Tabiki messen (werkmessen en campeermessen) ook een serie koksmessen maken door de 2 topsmeden Mutsumi Hinoura san en Toshihiro Wakui-san.

Het handvat is gemaakt van het gebrand kastanje hout. Een bijzonder eigenschap is dat het handvat stroef blijft als het vochtig wordt. Het handvat is ovaal (geschikt voor links- en rechtshandig gebruik).

De Hinoura familie is een zeer beroemde familie van smeden uit Sanjo (Niigata). Ruim 120 jaar geleden is de familie begonnen met het maken van messen. Tsukasa Hinoura san is de 3de generatie en staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende messen en wordt beschouwd zowel in Japan als daarbuiten gezien als een van de beste messenmakers. Zijn zoon Mutsumi Hinoura is de 4de generatie messensmeden en maakt onder andere deze Chozaburo serie

Toshihiro Wakui is een zeer getalenteerde vakman die vroeger voor Yoshikane Hamono in Sanjo werkte. Hij startte zijn eigen messenmakerij in Sanjo en zijn uitstekende messen waren een goed bewaard geheim onder Japanse messenliefhebbers. Sinds kort krijgt hij meer bekendheid en worden zijn messen steeds meer gewaardeerd. Gesmeed door White 2-staal (Shirogami), is zeer dun achter de snede en met een hoge hardheid van ongeveer HRC 63-64, is Wakui-san zeker een van de opkomende smeden in de messenwereld!

 

Sorteer op
Sorteer op

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss