Slijpstenen en slijpstaven

Om Japanse messen scherp te houden raden wij Japanse waterstenen aan voor groot onderhoud, voor dagelijks/wekelijks onderhoud raden wij een keramische slijpstaaf aan.

(klik hier voor een beschrijving voor het slijpen)

Wetstenen:

  • De wetstenen van Kagemitsu, King en Shapton zijn bedoeld voor professioneel en intensief gebruik,
  • De Shapton polijststenen zijn voor professioneel gebruik en zijn zeer gemakkelijk in het gebruik omdat deze niet ondergedompeld hoeven te worden. Even natmaken en ze zijn klaar voor gebruik. Daarnaast zijn deze stenen zeer compact zodat ze gemakkelijk in de keukenlede bewaard kunnen worden. 
  • De natuurlijke stenen leveren soms een mooier resultaat op maar zijn wat gevoeliger voor verontreinigingen in de steen. 
  • De stenen kunnen in een los verkrijgbare roestvrijstalen houder met rubber voetjes of in een handige professionele gootsteenhouder geplaatst worden.
  • De diamant slijpstenen zijn wat groffer dan wetstenen en kunnen zonder water gebruikt worden.

Slijpstaven:

  • Voor het dagelijks bijhouden raden wij keramische slijpstaven of diamant slijpstaven aan.
  • Japanse messen zijn gemaakt van zeer harde staalsoorten en een regulier aanzetstaal is nutteloos omdat het staal van de messen harder is dan het staal in het aanzetstaal.
  • Diamant slijpstaven zijn ook geschikt voor Japanse messen omdat dit slijpstaven zijn van staal met een laagje poederdiamant, deze slijpstaven zijn over het algemeen wat groffer dan keramische slijpstaven.

"No amount of money spent on a Stone can ever replace the value of the time it takes learning to use it properly"

 

Wij bieden ook slijpcursussen aan, hier leert u hoe u uw keukenmessen zelf kunt slijpen op Japanse waterstenen.

 

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss