Geen resultaten gevonden. Probeer andere filters te gebruiken.

Hinoura

Er zijn een aantal regio's in Japan die al enkele eeuwen betrokken zijn bij het smeden van zwaarden en messen. De provincie "Echigo" in noord-centraal Japan is een van de bekendere regio's. "Echigo" is de oude naam voor deze site, die kan terugblikken op ruim 700 jaar traditie in het smeden. De huidige naam van de regio is "Niigata prefectuur" met als belangrijkste centrum de stad Sanjo. Hier woont en werkt de smederijfamilie Hinoura.

Familie Hinoura

hinoura.png

Tsukasa Hinoura is een derde generatie smid. Hij ziet zichzelf als "Hamono-Kaji," wat zoiets betekent als "smid van handgemaakte messen van de hoogste kwaliteit". Zijn messen zijn volledig gemaakt: van de eerste klap op het roodgloeiende staal tat de bevestiging van het heft. Hierdoor heeft hij de volledige controle over de kwaliteit. Om dit extra te benadrukken heeft elk mes de naam "Tsukasa" in Kanji tekens op het mes gegraveerd. De bijzondeheid van de "Tsukasa" messen is dat ze echt volledig met de hand worden gesmeed uit ruw staal. De Tsukasa messen worden gemaakt in de "Hi-zukuri" methode, dat wil zeggen dat de afzonderlijke lagen door verhitting aan elkaar worden gesmeed. Een werk dat vele uren in beslag neemt en de hoogste aandacht tijdens het smeden vereist. Lange dagen en veel ervaring in het omgaan met materiaal en het met de oog inschatten van de smeedtemperatuur is een vereiste voor het kunnen smeden van de beste messen ter wereld. 

Mutsumi Hinoura is de zoon van Tsukasa, Mutsumi san is tegenwoordig de 4de generatie en hij heeft inmiddels het smeden van zijn vader overgenomen. Tsukasa smeed slechts een handvol messen per jaar.

Helaas is de oplage vanHinoura messen bijzonder laag. Er worden slechts een paar honderd messen per jaar geproduceerd. Japansemessen.nl is erg blij om nu een aantal van deze messen aan te kunnen bieden.

LET OP: er zijn abusievelijk een aantal messen van Mutsumi  verkocht als zijnde van Tsukasa, dit betrof een vergissing. Heeft u een Tsukasa mes gekocht en u wilt weten of het echt een Tsukasa of een Mutsumi is dan kunt u ons mailen met het ordernummer. Wij bieden onze verontschuldigingen aan voor deze vergissing.

 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel