Yosimitu Kajiya (Junichi Ide)
Yosimitu Kajiya (Junichi Ide)
Yosimitu Kajiya is een kleine traditionele familie smederij (Kajiya) in het kleine stadje Shimabara, in de prefectuur Nagasaki, en werd opgericht in 1937. Junichi Ide is de derde generatie smid bij Yosimitu Kajiya en doet alle stadia van het maken van messen; De keukenmessen worden gesmeed van voorgelast “Rikizai”-staal en de snede word nog volledig met de hand geslepen.
Yosimitu Kajiya heeft zich altijd gespecialiseerd in keukenmessen, maar maakt ook gereedschappen voor de lokale landbouw- en visserijsector. Het is een traditionele, door een familie gerunde smederij. Junichi Ide wil scherpe messen maken die iedereen kan gebruiken, Yosimitu Kajiya-messen zijn dun, sterk, rustiek en gebouwd voor dagelijks gebruik.
In maart 2023 zijn we op bezoek geweest bij de Familie Ide en zijn we zeer hartelijk ontvangen!
-20%
Yosimitu Kajiya Shirogami Gyuto kuroishi (chefsmes), 210 mm - geen hiel-Yosimitu Kajiya Shirogami Gyuto kuroishi
Dit Japanse koksmes heeft een kern van Japans Shirogami-koolstofstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenkant. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi)…€ 199,00 € 159,00-20%
Yosimitu Kajiya Shirogami Mame Outdoor kuroishi (Outdoor knife), 90 mm -with heel-Yosimitu Kajiya Shirogami Mame "Outdoor mes"
Dit Japanse Outdoormes heeft een kern van Japans Shirogami-koolstofstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenkant. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte…€ 99,00 € 79,00Met hiel
Yosimitu Kajiya Shirogami Santoku kuroishi (universeel mes), 160 mm - met hiel-Yosimitu Kajiya Shirogami Santoku kuroishi
Dit Japanse universele mes heeft een kern van Japans Shirogami carbonstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte…€ 149,00 € 129,00