Gihei (Sanjo)

Gihei werd opgericht in 1928 in Sanjo City (Prefectuur Niigata), Gihei is een van de kleine maar zeer innovatieve kleine smederijen die tegenwoordig in de stad Sanjo werken. Gihei staat bekend om het produceren van messen van topkwaliteit met een zeer mooie snede. De warmtebehandeling is uitzonderlijk en ze maken deze messen in kleine batches met strenge controles op kwaliteit. De kern van deze bladen is gemaakt van HAP40- of ZDP189-staal dat is bekleed met roestvrij staal, wat een van de beste is op het gebied van slijtvastheid die momenteel op de markt is. De hittebebandeling en harding staan op een extreem hoog niveau en de messen zijn gehard tot Rockwell 65-66.

Atsushi Hosokawa is de huidige eigenaar en gebruikt alleen de beste beschikbare staalsoorten zoals ZDP189 en HAP40. We bezochten dhr. Hosokawa's werkplaats in 2019.

Sorteer op
  • Gihei Kazahana Jigata Nakiri HAP40  (groentemes) 165mm
    Gihei Kazahana Jigata Nakiri HAP40 (groentemes) 165mm

    Gihei Kazahana Nakiri HAP40

    Dubbelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van extreem hard roestbestendig HAP40 staal. Het lemmet is dun en handmatig geslepen. Het heeft geen verdikkingen wat het slijpen zeer eenvoudig maakt.…

    € 329,00
Sorteer op

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2023 Japansemessen.nl | sitemap | rss