Artikel 1 van 6

Masanobu Okada Shirogami Sanmai Sujihiki (sushimes) 240 mm - F225 -

€ 199,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Okada Shirogami - Sujihiki  (sushimes), F-225,

Gelamineerd lemmet met een kern (Hagane) van Japans Shirogami #1 staal (white paper steel) en een buitenlaag (Jigane) van zacht ijzer gemaakt door de bekende messenmaker Masanobu Okada. Het lemmet is handmatig geslepen en is dubbelzijdig geslepen. Sujihiki messen worden traditioneel gebruikt in Japan voor het fileren van vis voor Sashimi en het snijden van Sushi. De lemmetlengte is lang genoeg om volledige sashimi stukken in één haal van de vis te kunnen snijden.

  • Lemmetlengte: 240 mmDe toepassing van een Yanagiba
  • Totale lengte: 380 mm
  • Gewicht: 154 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Niet-roestvast Japans Shirogami staal met ijzer aan de buitenzijde.
  • Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
  • Handvat: exclusief D-vormig Sandelhout (Santalum album (familie Santalaceae)) voor rechtshandig gebruik.
  • Bolster: zwart pakkahout
  • Bijzonderheden: Kasumi-yaki lemmet gemaakt van een iron jigane en een shirogami hagane. Dubbelzijdig geslepen.

Zoals alle Japanse messen zijn de messen van Masanobu Okada niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Verschil tussen westerse en traditioneel Japanse lemmetten

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss