Vorige Artikel 4 van 6 Volgende

Kagemitsu Shinise Yanagiba (sushimes) 240 mm-Linkshandig-

€ 139,00 (inclusief 21% btw)

Kagemitsu Shinise 老舗 yanagiba, linkshandig.

Gelamineerd lemmet vanmet een kern van niet-roestvast Japans (Hitachi) Shirogami #2 staal. Het lemmet is in de Kasumi stijl gesmeed met een "hagane" kernlaag met een zachtere stalen "jigane" aan de buitenzijde van het lemmet. Deze stijl van smeden levert een mes op met een snijervaring vergelijkbaar met de veel duurdere Honyaki messen. Het voordeel is echter dat Kasumi messen minder gevoelig zijn voor beschadigingen aan het lemmet en ook makkelijker te slijpen zijn. 

Yanagiba messen worden traditioneel gebruikt in Japan voor het fileren van vis voor Sashimi en het snijden van Sushi. De lemmetlengte is lang genoeg om volledige sashimi stukken in één haal van de vis te kunnen snijden.

  • Lemmetlengte: 240 mm
  • Totale lengte: 380 mm
  • Gewicht: 152 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Shirogami staal met niet-roestbestendig staal aan de buitenzijde.
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: traditioneel Japans Hônoki hout (Magnolia Hypoleucaea/Magnolia Obovata)
  • Bolster: zwart kunststof
  • Bijzonderheden: Enkelzijdig geslepen voor linkshandig gebruik.
  • Zoals alle Japanse messen zijn de Kagemitsu messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

dubbelzijdiggeslepen2.jpg

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel