Heavy

Artikel 5 van 21

Tosa Azuma Syusaku Shirogami #2 Funayuki kuroishi (vismes), 165 mm -Heavy -

Artikelnummer: 41089
€ 89,00 € 69,00 (inclusief btw)

Tosa Azuma Syusaku Funayuki,

Dit Japanse vismes heeft een kern van Japans Shirogami #2 carbonstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi) beschermlaag. Dit mes is volledig met de hand gesmeed in een kleine smederij in Tosa. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. 

  • Lemmetlengte: 165 mm
  • Totale lengte: 315 mm
  • Gewicht: 166 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Shirogami #2 staal "white paper steel" (niet-roestvast) met 2 lagen zachter staal aan de buitenzijde en zwarte Kurochi beschermlaag.
  • Hardheid: 63 (Rockwell C)
  • Handvat: Ovaal Honoki (Magnolia) hout en krop van zwart kunststof

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Motokane niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Deze messen worden vanaf de smederij niet vlijmscherp geleverd. (in Japan is het gebruikelijk dat u thuis de messen polijst). Wilt u een scheermesscherp mes ontvangen kies dan voor de "polijstservice"

Er zijn geen houten saya`s beschikbaar voor dit mes.

Wat zijn Funayuki's?

Funayuki is een brede classificatie van messen die kunnen verwijzen naar een reeks verschillende ontwerpkenmerken. Oorspronkelijk was de funayuki ontworpen als een multifunctioneel mes voor gebruik op vissersboten. Tegenwoordig hangt de manier waarop de term wordt gebruikt af van de messenmaker en hoe ze ervoor kiezen hun messen te ontwerpen en op de markt te brengen. Verschillende kenmerken die funayukis gemeen hebben, zijn: een redelijk vlak lemmetprofiel met relatief weinig buik; een korte, handige maat; en het mes kan al dan niet enkelzijdig. Over het algemeen zijn deze messen geweldige aanvullingen of vervangingen voor de gyuto of het koksmes als een duizendpoot in de keuken. Veel funayuki's zijn voor het prepareren van vis, net als een deba of een yanagiba. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in deze messen, moeten de productbeschrijvingen aandachtig lezen om er zeker van te zijn, gezien de enorme verscheidenheid aan ontwerpen, dat het mes waarnaar ze kijken geschikt is voor de beoogde toepassing.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss