Vorige Artikel 1 van 2 Volgende

Slijpcursus (groepsles)

€ 75,00 (inclusief btw)

Iedereen weet dat je met een scherp mes beter je werk kan doen. Maar wat is eigenlijk scherp of vlijmscherp? en weet je dat een echt scherp mes veel langer scherp blijft? Een scherp mes is ook veel veiliger in de keuken zoals ook het Koksgilde heeft onderzocht.

Onze cursus is geschikt voor iedereen, of je nu voor de hobby kookt of al jaren een professionele kok bent. Wij zullen er een gezellige avond van maken dus meld je aan met je vriend of vriendin, groep of alleen.

In de workshop leer je de fijne kneepjes van het slijpen en wetten (polijsten) op Japanse waterstenen (wetstenen).
Op verzoek kan ook aandacht besteed worden aan het slijpen van andere gereedschappen. Bijv. Japanse beitels of zakmessen.

Er wordt aandacht gegeven aan zowel het slijpen van traditionele Japanse messen (enkelzijdig geslepen) alswel dubbelzijdig geslepen messen (westerse stijl messen). Aangezien wij niet veel botte messen hebben liggen is het aan te raden om je eigen messen mee te nemen zodat je ze na het einde van de cursus weer vlijmscherp mee naar huis kunt nemen! (in de praktijk zul je voornamelijk met 1 mes bezig zijn).

De cursus is inclusief het gebruik van onze Japanse waterstenen, schort, bakken etc. en koffie/thee/fris. Indien je je eigen wetstenen mee wil nemen dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Er is voor en na de workshop uitgebreid tijd om een Japanse wetsteen of een mes uit te zoeken en eventueel aan te schaffen.

  • Datum: zie opties beneden
  • Tijd:
    • avondsessies: 19:30 tot 22:00
    • Middagsessies: 13:00 tot 17:00
  • Kosten 75 euro PP (incl. BTW)
  • Locatie: Hogebrinkerweg 15C, Hoevelaken
  • LET OP: het is alleen mogelijk om de cursus te boeken bij vooruitbetaling, betaling op locatie is niet mogelijk.

Door wie wordt de cursus eigenlijk gegeven?

  • Christian Jagersma: Meesterslijper en eigenaar Japansemessen.nl
  • Willem Mak: Goudsmid en webshopmanager.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss