ZDP-189 staal!

Artikel 4 van 7

Katsumoto 最善 Saizen Sakai ZDP-189, Petty (officemes), 140mm

€ 189,00 (inclusief btw)

Katsumoto Saizen-serie ZDP Petty.

Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van roestvast staal met een kern van het zeer bijzondere Japanse ZDP-189 staal, een van de hardste staalsoorten om in keukenmessen te verwerken. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen, wat het slijpen op Japanse waterstenen zeer eenvoudig maakt.

Het roestvrije kernstaal is gesmeed tussen twee lagen zachter staal, deze buitenste laag is met de hand gepolijst voor een gladde satijnen look en feel. Het zorgt er ook voor dat het kernstaal goed wordt beschermd tegen mogelijke beschadiging en oxidatie.

Deze mesjes zijn volledig aanpasbaar, als je je naam in het mes wilt laten graveren, kun je een uniek cadeau voor jezelf of een vriend maken. We kunnen logo's, afbeeldingen of namen graveren. we kunnen ook een professionele "handlettering" service bieden als u uw naam of de naam van de ontvanger op een professionele manier wilt laten schrijven!

Hosokawa Katsumoto (1430-1473) was een gouverneur van Shogun in de 15e eeuw en een sleutelfiguur in de Japanse Onin-oorlog. Met meer dan 80.000 man vocht hij in de voormalige hoofdstad Kyōto tegen zijn vader Yamana Sozen. Na 10 jaar oorlog werd Kyōto verwoest en geen van beide partijen kon aanspraak maken op de overwinning.

  • Bladlengte: 140 mm
  • Totale lengte: 275 mm
  • Gewicht: 98 gram
  • Bladdikte: 2,0 mm
  • Staalsoort: kernstaal: Japans ZDP-189 staal (roestvrij) met 2 lagen staal (Warikomi gesmeed)
  • Hardheid: 66 (Rockwell C)
  • Handvat: achthoekig zwart/bruin donker palissander handvat met zwarte G10 bolster (linnen micarta)

Deze messen zijn een uniek ontwerp voor Japanesemessen.nl. Om kosten te besparen hebben we besloten om de handgrepen in China te laten maken, het Japanse Hitachi staal is in Japan gehard in de messenhoofdstad Sakai bij Hatta Kogyo volgens de hoogste normen. We zijn verheugd deze extreem goede messen voor een redelijke prijs aan te bieden.

De corrosieweerstand van stalen messen wordt bepaald door vele factoren, waaronder gebruik en onderhoud. Staal met meer dan 11% chroom valt in de categorie RVS en is corrosiebestendig.

ZDP-189 - Het staal bevat maar liefst 3% koolstof (C), wat een van de belangrijkste elementen is die bijdragen aan sterkte en doorgaans wordt aangetroffen in hoeveelheden tot slechts 1% in andere soorten massief staal, terwijl het chroom (Cr) gehalte, dat corrosie voorkomt, bijna 20% bedraagt Het bevat ook 1,5% Tungsten (W), dat de slijtvastheid van staal aanzienlijk verhoogt, 1,3% Molybdeen (Mo), dat helpt om de sterkte en kracht van staal te behouden bij wisselende temperaturen, en 0,10% Vanadium (V), de belangrijkste element in toenemende staalsterkte.

Deze messen zijn niet vaatwasmachinebestendig en zeer gevoelig voor harde en/of bevroren producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss