Nieuw!

Vorige Artikel 2 van 8 Volgende

Katsumoto 間ノ岳 Ainodake, Kiritsuke Gyuto 210 mm (chefsmes), AUS8 staal

€ 149,00 € 129,00 (inclusief btw)

Katsumoto 間ノ岳, Aino-dake Kiritsuke Gyuto

Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van roestvast staal met een kern van Japans AUS8 staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen, wat het slijpen op Japanse waterstenen zeer eenvoudig maakt. Dit elegante mes heeft een mooi groot handvat van het exclusieve Ebbenhout wat het mes een zeer luxe uitstraling geeft. Het mes is ook verkrijgbaar in een kleinere variant van 150mm en is te krijgen in een luxe houten doos.

Het roestvaste kernstaal is gesmeed tussen twee lagen zachter staal, deze buitenste laag is gemaakt van staal met een prachtig 'mist' patroon. Het zorgt er ook voor dat het kernstaal goed wordt beschermd tegen mogelijke beschadiging en oxidatie.

Deze messen zijn volledig aanpasbaar, als je je naam in het mes en in de houten kist wilt laten graveren, kun je een uniek cadeau voor jezelf of een vriend maken. We kunnen logo's, afbeeldingen of namen graveren. we kunnen ook een professionele "handlettering" service bieden als u uw naam of de naam van de ontvanger op een professionele manier wilt laten schrijven!

間ノ岳, Aino-dake), of Ainodake, is een piek van de Akaishi Mountains-Southern Alps, in Minami Alps National Park, Japan. Met 3.189 m is het de vierde hoogste berg in Japan en de op een na hoogste in het Akaishi-gebergte.

Hosokawa Katsumoto (1430-1473) was een gouverneur van Shogun in de 15e eeuw en een sleutelfiguur in de Japanse Onin-oorlog. Met meer dan 80.000 man vocht hij in de voormalige hoofdstad Kyōto tegen zijn vader Yamana Sozen. Na 10 jaar oorlog werd Kyōto verwoest en geen van beide partijen kon aanspraak maken op de overwinning.

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 370 mm
  • Gewicht: 180-190 gram
  • Bladdikte: 2,0 mm
  • Staalsoort: kernstaal: Japans AUS8 staal (roestvrij) met 2 lagen staal (sanmai gesmeed)
  • Hardheid: 60 (Rockwell C)
  • Handvat: achthoekig zwart/bruin Ebbenhouten (Diospyros ebenum) handvat met bruin Ebbenhouten bolster

De corrosieweerstand van stalen messen wordt bepaald door vele factoren, waaronder gebruik en onderhoud. Staal met meer dan 11% chroom valt in de categorie RVS en is corrosiebestendig.
Deze messen zijn niet vaatwasmachinebestendig en zeer gevoelig voor harde en/of bevroren producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2023 Japansemessen.nl | sitemap | rss