Nieuw!

Vorige Artikel 5 van 5 Volgende

Kikuichi Elite Warikomi Gold Santoku, Mahonie heft -170 mm-

Artikelnummer: WGA17
€ 199,00 € 169,00 (inclusief btw)

Kikuichi Elite Warikomi Gold 170mm Santoku

Dit stevige Japanse santokumes heeft een Sanmai gesmede kern van Japans V1 (roestvast) carbonstaal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is gemaakt door de meestersmid van Kikuichi. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Santoku (letterlijk "drie deugden") is een universeel mes welke gebruikt kan worden voor vlees, vis en groente.

  • Lemmetlengte: 170 mm
  • Totale lengte: 295 mm
  • Gewicht: 130 gram
  • Lemmetdikte: 2 mm
  • Staalsoort: kernstaal: Japans V1 (roestvast) staal met 2 zachtere lagen RVS staal voor de buitenzijde
  • Hardheid: 60 (Rockwell C)
  • Handvat: westers handvat van mahonie pakka hout met stalen bolster.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kikuichi niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Kikuichi Monjyu Shiro Kanenaga
Kikuichi heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis. De huidige smederij staat al 100 jaar in de bekende "messenstad" Sakai, maar de basis van het merk is ruim daarvoor begonnen. Meer dan 700 jaar geleden gaf de toenmalige keizer van Japan, keizer Gotoba, Shiro Kanenaga (de grondlegger van Kikuichi) de opdracht om zijn persoonlijke zwaardsmid te worden. De eeuwen daarna hebben de smeden van Kikuichi zwaarden gemaakt voor de keizers. Op de zwaarden was het keizerlijke symbool van de "Chrysanthemum" zichtbaar en dit komt tot op de dag van vandaag voor op de messen. De chrysant is het nationale symbool van Japan. Het keizerlijke zegel is een gestileerde chrysant, en het land kent een ridderorde die naar de bloem genoemd is, de Chrysanthemumorde.

Shiro Kanenaga is een van de verre voorouders van Kikuichi en zijn naam is geïntegreerd in de huidige naam van het bedrijf: Kikuichi Monjyu Shiro Kanenaga, Kikuichi:letterlijk "Eerste Chrysant", Monjyu is de boeddha die werd aanbeden door Shiro Kanenaga in Nara, zijn geboortestad ten zuiden van Osaka.

 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss