-40%

Artikel 11 van 12

Snijplank HACCP plastic- HDPE - H 1.0 X 20 X 30 CM - Zwart

€ 14,95 € 8,95 (inclusief btw)

Professionele snijplank van HDPE

Gemaakt van HDPE 500 kunststof. Voldoet aan de HACCP-norm. Kan gereinigd worden in professionele vaatwassers (kort programma). HACCP-kleurcodering.

  • Materiaal: HDPE-kunststof
  • Merk: Hendi
  • Afmeting: 300 x 200 x 10 mm
  • Met afgeronde hoeken
  • Aan beide kanten te gebruiken
  • Met handvat

Gevarenanalyse en kritische controlepunten,
De HACCP-richtlijn is een EU-brede wettelijke regeling voor de veiligheid van voedsel voor elk bedrijf dat betrokken is bij de productie, opslag en transport ervan. Zowel de werkomgeving in de voedselverwerkende bedrijven als elk eindproduct of halffabricaat dat in de mond van mens of dier komt, moet voldoen aan de risico-inventarisatie met een HACCP-certificering. Vanzelfsprekend zijn er strenge HACCP-controles en audits door een beëdigd HACCP-inspecteur van de NVWA.

Het belangrijkste doel van de HACCP-eisen is om het risico op besmetting zoveel mogelijk te minimaliseren. In extreme gevallen heeft dit de afgelopen jaren geleid tot ernstige uitbraken van ziektes bij bijvoorbeeld kippen of koeien, of zaten er dingen in voedingsmiddelen die daar absoluut niet thuishoren. Zo werkt elke kok in de keuken met de HACCP-regels, in de branche werken ze met HACCP-stickers en volgen allerlei professionals in de voedingsindustrie regelmatig een HACCP-opleiding.

De oorsprong van het HACCP-kleursysteem
Over de HACCP-betekenis en herkomst: dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, de Nederlandse vertaling is gevarenanalyse. Het allereerste HACCP-plan werd bedacht door NASA in de jaren zestig, omdat astronauten een garantie op langlevend voedsel nodig hadden in een ruimteschip. Op basis hiervan introduceerde de Wereldvoedselorganisatie (WHO) in 1993 de zogenaamde Codex Alimentarius, die tegelijkertijd het HACCP-kleursysteem garandeerde. Tien jaar later heeft deze op HACCP gebaseerde voedselproductie in de hele Europese Unie vastgesteld en vermindert het gebruik van kleur van Vikan-producten het risico op kruisbesmetting.

HACCP-toepassing binnen de voedingsindustrie
Voor het kwaliteitsbehoud van elk bedrijf in de voedselketen en voor de gezondheid van het personeel en alle klanten heeft elke betrokken partij in de keten een verplicht HACCP-certificaat. Door middel van een cursus kunnen de eindverantwoordelijke medewerkers of leidinggevenden de strenge eisen voor voeding toepassen op basis van een HACCP checklist volgens de HACCP hygiënecode.

 

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss