Aanbieding
Takeshi Saji AS Gyuto (chefsmes), 180 mm
Takeshi Saji Aogami Super Gyuto 18 cm,
Lemmet van niet-roestvast Japans Aogami staal met twee lagen damast staal voor de buitenzijde. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de bekende meestersmid Takeshi Saji (1949). Saji is voornamelijk bekend geworden door zijn jachtmessen en deze keukenmessen zijn in dezelfde stijl gemaakt. De afwerking is niet bijzonder hoog en het handvat kan hier en daar wat kiertjes vertonen. Deze messen zijn niet bijzonder geschikt voor professioneel gebruik maar zijn zeer bijzondere verzamelobjecten gemaakt door een wereldberoemde meestersmid.
Een Gyuto (letterlijk "koemes") is een standaard chefsmes. Dit type mes is universeel te gebruiken voor het snijden van groente, vlees en vis.
- Lemmetlengte: 180 mm
- Totale lengte: 295 mm
- Gewicht: 115 gram
- Lemmetdikte (gemeten 1 cm van het lemmet): 1,6 mm
- Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami super (Blue paper steel) staal met 2 lagen niet-roestvast damast staal voor de buitenlaag.
- Hardheid: 63-65 (Rockwell C)
- Handvat: roodbruin hardhout met dubbele stalen bolster
Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte messen van Takeshi Saji niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.