-24%

Artikel 8 van 26

Traditioneel octagonaal handvat - Olijfhout met Ebbenhout - (maat L)

Artikelnummer: Kag-Olijf-Ebben
€ 59,00 € 45,00 (inclusief btw)

Traditioneel Japans octagonaal handvat,

Dit handgemaakt handvat van Olijfhout (Olea europaea) is voorzien van een houten bolster van Ebbenhout (Gaboon Ebony (Diospyros crassiflora))

Gaboon Ebony wordt zo genoemd omdat historisch gezien het meeste hout werd geëxporteerd vanuit het land Gabon, hoewel het tegenwoordig veel waarschijnlijker is dat het afkomstig is uit Kameroen.

Er is geen twijfel aan Gaboon Ebony, want er zijn maar weinig houtsoorten die diep en effen zwart zijn (tenzij geverfd), en zelfs de meeste soorten in het Diospyros-geslacht zijn niet zwart. Andere soorten ebbenhout zijn: Macassar (gestreept) ebbenhout en zwart-wit ebbenhout. African Blackwood lijkt qua dichtheid, kleur en (helaas) kosten erg op elkaar, maar is technisch gezien in het Dalbergia-geslacht en wordt niet als een echte ebbenhout beschouwd. Wenge en Katalox zijn twee houtsoorten die soms worden gebruikt als vervanger van ebbenhout.

Het hout is uitzonderlijk dicht, sterk en stijf, hoewel het wordt beschouwd als een matige tot slechte stabiliteit door seizoensveranderingen.

Olijfbomen zijn commercieel belangrijk in de natuurlijke regio's waar ze groeien. Er zijn verschillende ondersoorten en honderden cultivars van Olea europaea; de olijven die van de bomen worden geoogst, worden verwerkt tot olijfolie.

Olijfhout (Olea spp.) wordt soms verward met Russische Olijfboom (Elaeagnus angustifolia), hoewel het weinig verwant is aan echte Olijfboom en tot een geheel andere bomenfamilie behoort. Technisch gezien maakt Olive deel uit van de Oleaceæ-familie en is het nauwer verwant aan Ash (Fraxinus spp.) en Lilac (Syringa vulgaris).

  • Lengte: 12,7 cm
  • Diameter: 26 x 19 mm
  • Gewicht: 40-50 gram
  • Maat L: geschikt voor Gyuto, Sujihiki, yanagiba, etc van 180-300 mm

Deze handvatten kunnen ook voorzien worden van een fraaie lasergravure. U kunt uw eigen naam of eigen boodchap laten graveren (in westerse tekens maar ook in Traditionele Japanse karakters!). We kunnen ook een handgeschreven naam of handtekening graveren.

Uiteraard kunnen wij geen enkele garantie op deze handvatten geven indien deze door u zelf bevestigd zijn.

Handvatten die gelijmd zijn kunnen NIET op deze manier verwijderd worden, deze handvatten moeten eerst met een beitel versplinterd worden.

Voor het verwijderen van het oude handvat en het plaatsen van de nieuwe volgt hier een (Engelstalig instructiefilmpje)

Wilt u het handvat door ons laten verwisselen dan is dat mogelijk. U kunt hier klikken voor onze "handvat plaatsings service".

 

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss