Vorige Artikel 1 van 33 Volgende

Natuurlijke Iyo Nagura steen, vierkant ± 50 gr. (いよ ・名倉)

€ 9,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Japanse Iyo Nagura steen, vierkant ongeveer 50 gram

Uniek in Nederland. Hoge kwaliteit Japanse Nagurasteen. Deze natuurlijke "slurry" steen komt uit de Iyo mijn, de oudste mijn in Japan (1500 jaar geleden gestart). De Iyo mijn ligt in de Ehime provincie in Japan.

Deze steen is specifiek bedoeld voor het creeren van een slurry op Japanse waterstenen. Deze slurry zorgt voor een sneller slijpresultaat met een mooiere polijsting. Alleen te gebruiken op polijststenen (vanaf #2000 grit).

Deze bijzondere Nagura stenen zorgen ervoor dat het oppervlak van je Japanse watersteen minder snel volloopt en schoner blijft.

Deze stenen zijn vierkant maar wel verschillend in verhouding, het is hierdoor niet mogelijk een specifieke steen te selecteren. Als u zelf een steen wilt uitkiezen dan bent u uiteraard van harte welkom in Hoevelaken (op afspraak.). Als u online een steen besteld dan zullen wij een mooi exemplaar uitkiezen.

Eigenschappen:

  • Afmetingen van de steen: varieert 
  • Korrel: tussen #4000 en 6.000 grit
  • Gewicht tussen de 50 en 70 gram
  • Natuursteen
  • Een Nagura steen is  zeer belangrijk bij het slijpen van traditionele Japanse messen.

Natuurlijke slijpstenen bestaan ​​normaal gesproken uit ongeveer 2/3 SiO2 (siliciumdioxide), dat zorgt voor het slijpeffect en ongeveer 1/3 Muscoviet (A = K+; B = Al3+ ; X = Al3+) KAl2(AlSi3)O10(OH)2 dat als bindmateriaal dient. De stenen werden ongeveer 70 miljoen jaar geleden gevormd. Omdat ze werden gevormd uit sediment dat onder water was gelegd, zou je denken dat ze stabiel zijn als ze nat zijn. Maar nadat de stenen zijn uitgehakt en op maat gesneden, kan dit veranderen, omdat het bindende materiaal, dat ten minste gedeeltelijk oplosbaar is in water, in de loop van de tijd kan oplossen en de schurende deeltjes ongelijk kunnen afschilferen. Dit ontbindingsproces gaat echter zeer traag dus deze stenen mogen wel voor een langere tijd onder water liggen maar voor de duurzaamheid is het beter om deze stenen niet continue in het water te laten liggen als je ze niet dagelijks gebruikt.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss