-15%

Vorige Artikel 5 van 5 Volgende

Takamura Chromax Santoku (universeel mes), 170 mm -Deluxe-

€ 199,00 € 169,00 (inclusief btw)

Takamura Chromax Santoku Tsuchime,

Lemmet van het nieuwe semi-roestvast Japans Chromax staal met twee lagen roestvast staal voor de buitenzijde (Sanmai gesmeed) met een fraai hamerslag patroon (Tsuchime). Het Chromax staal is speciaal ontwikkeld voor gebruik in keukenmessen en combineert een extreme hardheid van 64-65 HrC met een goede slijtvastheid en een beperkte gevoeligheid voor chippen. Het staal is veel minder gevoelig voor oxidatie vergeleken met carbonstaal en blijft dan ook langer mooi maar bij blootstelling aan zuren (citrus, ui, etc) zal op het mes wel een patina ontstaan. Chromax bestaat uit 5% Chroom, 1% Koolstof (C), 0.9% Mangaan, 1.2% Molybdeen and 0.5% Vanadium. Dit staal gedraagt zich bij slijpen net als Aogami #2 staal. 

Dit mes is volledig met de hand gesmeed is de smederij van Takamura. Takamura is een van de bekendere messenmakers en een aantal bekende topchefs snijden met Takamura messen zoals John Emerson, Gordon Ramsay, Ren`e Redzepi, Mark Best, David Chang, Narisawa en Hiromi Yamada. Japansemessen.nl is zeer verheugd om deze messen nu ook op de Nederlandse markt aan te kunnen bieden en wel voor een zeer speciale introductieprijs.

De Nakago (deel van het mes dat in het handvat zit) niet volledig doorloopt tot de onderzijde van het heft, hierdoor zit daar geen merkbare overgang en dit zorgt voor een zeer glad afgewerkt handvat.

Een Santoku betekent letterlijk "drie deugden" en is dus geschik voor zowel vlees, vis en groente. Een echte allrounder voor in de keuken.

  • Lemmetlengte: 170 mm
  • Totale lengte: 300 mm
  • Gewicht: 154 gram
  • Staalsoort: kernstaal: semi-roestvast Japans Chromax staal met twee lagen roestvast staal voor de buitenzijde (Sanmai gesmeed) met Tsuchime patroon. 
  • Hardheid: 64-65 (Rockwell C)
  • Handvat bruin pakkahout met gesmeed RVS bolster
  • Dit is de "Deluxe" versie van dit mes, de normale versie heeft geen gesmeede krop en heeft een zwart pakkahouten handvat.

Zoals alle Japanse messen zijn deze handgemaakte messen van Takamura niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2023 Japansemessen.nl | sitemap | rss