Konosuke Sanjo SKD Nashiji gyuto (chefsmes), 240 mm, Honoki/Blond buffelhoorn, -saya-
Konosuke Sanjo SKD gyuto, 240 mm
Dubbelzijdig geslepen lemmet van speciaal Japans SKD12 semi-roestbestendig staal met een buitenlaag van Japans zacht roestbestendig staal. De kern is gehard tot 63-64HRc. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen, waardoor slijpen zeer eenvoudig is. Het handvat is achthoekig en gemaakt van Japans Honoki hout met een mooie blonde semi-transparante hoornen kraag. Het mes is ontworpen om vis, vlees en groenten te snijden en is het meest verkochte model keukenmes.
- Bladlengte: 230 mm
- Totale lengte: 380 mm
- Gewicht: 140 - 150 gram
- Staalsoort: Japans SKD12 staal (semi-roestvast) met sanmai gesmede buitenlaag met Nashiji (fog) finish.
- Hardheid: 63-64 (Rockwell C)
- Handvat: Recht achtkantig handvat met zeer mooi Japans Honoki hout met "wit/blond" buffelhoorn bolster.
- inclusief handgemaakte houten saya van Honoki hout.
Details: Konosuke-messen zijn verkrijgbaar in een zeer beperkte oplage. De messen worden altijd in kleine series geproduceerd. Het polijsten en slijpen wordt gedaan door verschillende vakmensen die exclusief voor Konosuke werken. Het niveau van afwerking en slijpen is onvergelijkbaar. De messen van Konosuke behoren tot de beste messen ter wereld en zijn echte collectors items.
Zoals alle Japanse messen zijn de messen van Konosuke niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.