SK-5
SK-5 is het Japanse equivalent van het Amerikaanse 1080 staal. Het staal bevat een hoge concentratie koolstof (tussen 0.75%-0.85%) en 0.60%-0.90% mangaan. Het staal kan gehard worden tot HRc 65 maar bij deze hardheid is het staal erg broos voor gebruik in keukenmessen. Mcusta heeft het staal gehard tot HRc 60.
SK-5 staal wordt veel gebruikt voor beitels en andere handwerktuigen. Het staal staat bekend om zijn ideale balans tussen hardheid en lange standtijd (het mes blijft dus lang scherp).
-13%
Yamakawa (Goko Hamono) Gyuto 240 mm (chefsmes), SK-5 Staal -westers handvat-Yamagawa Kogetsu Gyuto 240 mm
Dubbelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast SK-5 staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse waterstenen zeer eenvoudig maakt. Deze…€ 299,00 € 259,00-14%
Yamakawa (Goko Hamono) Gyuto 210 mm (chefsmes), SK-5 staal -westers handvat-Yamagawa Kogetsu Gyuto 210 mm
Dubbelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast SK-5 staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse waterstenen zeer eenvoudig maakt. Deze…€ 279,00 € 239,00-8%
Yamakawa (Goko Hamono) Gyuto 180 mm (chefsmes), SK-5 staal -westers handvat-Yamagawa Kogetsu Gyuto 180 mm
Dubbelzijdig geslepen lemmet van niet-roestvast SK-5 staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse waterstenen zeer eenvoudig maakt. Deze…€ 249,00 € 229,00