Navigatie

-24%

Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

Tosa Motokane Aogami #1 Nakiri kuroishi (groentemes), 165 mm

€ 99,00 € 75,00 (inclusief 21% BTW)
Het artikel is uitverkocht.

Tosa Motokane Nakiri, 165 cm 

Dit Japanse groentemes heeft een kern van Japans Aogami #1 carbonstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi) beschermlaag. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid Motokane uit Tosa en is uniek in zijn soort. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. 

  • Lemmetlengte: 165 mm
  • Totale lengte: 310 mm
  • Gewicht: 166 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #1 staal "Blue paper steel" (niet-roestvast) met 2 lagen zachter staal aan de buitenzijde en zwarte Kurochi beschermlaag.
  • Hardheid: 63 (Rockwell C)
  • Handvat: ovaalvorming Kastanjehout en krop van zwart kunststof

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Motokane niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Er zijn geen houten saya`s beschikbaar voor dit mes.

Snijtechnieken voor een nakiri

Ciseleren is een snijtechniek die vooral wordt gebruikt voor bladgroenten, kruiden en zachtere groenten (zoals komkommer, champignon, courgette en augurk). De techniek kenmerkt zich doordat bij het snijden het mes geheel los komt van de snijplank.

Ciseleren is daarmee een vorm van hakken en gebeurt altijd op hoge snelheid. De techniek vraagt veel oefening en een vlijmscherp mes.

  1. Ga recht voor de snijplank staan, stevig op 2 benen met de schouders naar achteren.
  2. Pak het mes vast alsof u iemand een hand geeft. Houd het mes bij het snijden in het verlengde van uw onderarm.
  3. Laat het mes tijdens het snijden recht naar beneden gaan. Beweeg het mes daarbij langs de vingerkootjes van de niet-snijdende hand.
  4. Snijd snel en trek de vingers gelijkmatig terug zodat de plakjes even dik worden. Rol bij het ciseleren van bladgroenten en kruiden de blaadjes eerst op tot een soort sigaar. Deze kunt u dan overlangs in zeer fijne reepjes snijden.

Vermeldt een recept dat vlees of vis geciseleerd moet worden, dan is het niet de bedoeling deze fijn te snijden. Met ciseleren wordt in dat geval het oppervlakkig inkerven van het vlees of de vis bedoeld. Bij vis wordt daarmee voorkomen dat de vis kromtrekt of het vel lelijk openbarst. Vlees wordt ingesneden om het garen te bevorderen en het krimpen tegen te gaan.

Gastenboek

  • 18-09-2018 - Vandaag de ZDP-189 bunka binnengekregen. Eerste inspectie gedaan en de...  lees meer
  • 01-07-2018 - Gisteren een leerzame workshop messenslijpen gedaan. Er gaat een wereld...  lees meer
  • 07-06-2018 - Onlangs een Japans mes gekocht. Dit mes herdefinieert het woord...  lees meer
Plaats een bericht
© 2012 - 2018 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.