Tadafusa

tadafusa..jpg

Tadafusa is een Japanse messenmaker met een lange geschiedenis. Toen er vanaf 1876 geen Samuraizwaarden gemaakt mochten worden in Japan hebben veel zwaardsmeden zich toegelegd op de fabricage van keukenmessen. De Tadafusa familie is hier één van. Het logo van de tang is het kenmerk van de Tadafusa messen. 


Tadafusa logo wit.jpgTadafusa messen zijn in meerdere series verkrijgbaar:

  • S-serie: traditioneel handvat, dubbelzijdig geslepen waardoor de messen geschikt zijn voor zowel links als rechtshandigen. Japans Hitachi SLD-Magic roestvast staal met RVS staal voor de buitenzijde. Dit SLD staal heeft een hardheid van 62 (Rockwell C). 
  • SN-serie: dubbelzijdig geslepen lemmet met een regulier handvat, kernlaag van (niet-roestvast) Japans Aogami (Blue) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 61-63 (Rockwell C). 
  • SAN-serie: dubbelzijdig geslepen lemmet met een traditioneel magnoliahouten handvat met een bolster (krop) van lichtbruin pakkahout. Sanmai gesmeed met een kernlaag van (niet-roestvast) Japans Aogami (Blue) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 62-63 (Rockwell C). 
  • HN-serie: dubbelzijdig geslepen lemmet met een traditioneel D-vormig magnoliahouten handvat met een bolster (krop) van zwart buffelhoorn. Sanmai gesmeed met een kernlaag van (niet-roestvast) Japans Aogami (Blue) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 63 (Rockwell C). 
  • TN-serie: dubbelzijdig geslepen lemmet met een traditioneel ovaal magnoliahouten handvat met een bolster (krop) van lichtbruin pakkahout. Sanmai gesmeed met een kernlaag van (niet-roestvast) Japans Shirogami (White) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 63-64 (Rockwell C). 
  • K-serie: Enkelzijdig of dubbelzijdig geslepen lemmet met een traditioneel ovaal of d-vorming magnoliahouten handvat met een bolster (krop) van zwart kunststof. Sanmai gesmeed met een kernlaag van (niet-roestvast) Japans Shirogami (White) 2 (YSS (Yasuki Specialty Steel)) staal met een hardheid van 63-64 (Rockwell C). 

dsc00200(large).jpg

De messen uit de SN-serie hebben een iets groter handvat vergeleken met andere Japanse koksmessen, deze serie is dus uitermate geschikt voor de wat grotere westerse handen.

 

 

 

 

 

Lagen staal Sanmai gesmeed

 

 

Doordat de messen gesmeed zijn met een kernlaag van extreem hard staal en een buitenlaag van zachter roestvast staal ontstaan er 3 lagen in de lemmetten. Dit is duidelijk te zien bij de SN serie.

 

 

 

 

 

 

 

 

                            s41.jpg

S-serie

Traditioneel handvat, dubbelzijdig geslepen SLD-Magic staal

s43.jpg

S-serie Tsuchime (gehamerd)

Traditioneel handvat, dubbelzijdig geslepen SLD-Magic staal met een fraaie hamerslag

sn03.jpg

SN-serie

Modern handvat, dubbelzijdig geslepen Aogami blue #2 staal met uniek smeedpatroon

SANserie.jpg

SAN-serie

Magnolia houten handvat met pakkahouten bolster, dubbelzijdig geslepen Aogami blue #2 staal

HN-serie.jpg

HN-serie

D-vormig magnolia houten handvat, buffelhoorn bolster, dubbelzijdig geslepen Aogami blue #1 staal

TN-serie.jpg

TN-serie

Ovaal magnolia houten handvat met pakkahouten bolster, dubbelzijdig geslepen Shirogami white #2 staal

K-serie.jpg

K-serie

Ovaal of D-vorming magnoliahouten handvat met Shirogami white #2 staal

 

SHIP serie.jpg

SHIP serie

Vissersmessen: Ovaal handvat met Aogami blue of RVS staal,

Voor de messen van Tadafusa zijn helaas geen houten saya's beschikbaar.

Sorteer op
Geen resultaten gevonden. Probeer andere filters te gebruiken.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss