Artikel 36 van 36

Tadokoro Kiritsuke Gyuto (chefsmes), 210 mm (Custommade)

€ 675,00 (inclusief btw)

Tadokoro Gyuto

Dubbelzijdig geslepen lemmet met een kern van speciaal Yasuki Blue-3 staal (Aogami) met 2 lagen niet-roestvrij staal. Dit mes is met de hand gesmeed door een van de meestersmeden in Sakai, het mes is geslepen en afgewerkt door Makoto Tadokoro. Het lemmet is extreem dun, handmatig geslepen en bevat geen verdikkingen, waardoor slijpen zeer eenvoudig is. Het handvat is achthoekig en gemaakt van Honoki-hout met een bijzondere traditionele Urushi-lak. Een Gyuto is ontworpen als vlees-/vismes maar is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen voor het snijden van vis, vlees en groenten en is vergelijkbaar met het Europese "koksmes".

  • Lengte mes: 210 mm
  • Totale lengte: xxx mm
  • Gewicht: xxx gram
  • Staalsoort: Japans Yasuki Blue Aogami #3 staal (niet roestvast) met 2 lagen (niet roestvast) staal. 
  • Hardheid: 62 (Rockwell C)
  • Handvat: Recht achthoekig handvat van Honoki-hout met een speciale traditionele Rode Urushi-lak.

Bijzonderheden: Tadokoro-messen zijn in zeer beperkte hoeveelheden verkrijgbaar. De messen worden altijd in kleine series geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt volledig handmatig door Makoto Tadokoro-san, die wordt beschouwd als een van de beste slijpers in Japan. Het niveau van afwerking en verscherping is onvergelijkbaar. Tadokoro-messen behoren tot de beste messen ter wereld en zijn echte verzamelobjecten.

Zoals alle Japanse messen zijn de Tadokoro-messen niet vaatwasmachinebestendig en gevoelig voor oxidatie. Na elk gebruik reinigen en drogen en in olie (Camelia-olie) leggen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss