Tadokoro Kiritsuke Santoku (universeel mes), 180 mm, Mirror Polish, Minesori (Custommade)
Tadokoro Kiritsuke Santoku
Dubbelzijdig geslepen lemmet met een kern van speciaal Yasuki Silver-3 staal met 2 lagen niet-roestvrij staal. Dit mes is met de hand gesmeed door een van de meestersmeden in Sakai, het mes is geslepen en afgewerkt door Makoto Tadokoro. Het lemmet is extreem dun, handmatig geslepen en bevat geen verdikkingen, waardoor slijpen zeer eenvoudig is. Het handvat is achthoekig en gemaakt van Honoki-hout met een bijzondere traditionele Urushi-lak. Het lemmet is spiegelglans gepolijst. Een Kiritsuke santoku is, net als een Santoku, geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen voor het snijden van vis, vlees en groenten en is een hybride tussen een koksmes en een nakiri (groentemes).
- Lengte blad: 180 mm
- Totale lengte: xxx mm
- Gewicht: xxx gram
- Staalsoort: 100% Japans Yasuki Silver #3 staal (niet roestvast) met 2 lagen (niet roestvast) staal. Het staal is in een lichte kromming gesmeed (Minesori), wat zeer uniek is voor dit type mes.
- Hardheid: 62 (Rockwell C)
- Handvat: Recht achthoekig handvat van Honoki-hout met een speciale traditionele Roodblauwe Urushi-lak.
Bijzonderheden: Tadokoro-messen zijn in zeer beperkte hoeveelheden verkrijgbaar. De messen worden altijd in kleine series geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt volledig handmatig door Makoto Tadokoro-san, die wordt beschouwd als een van de beste slijpers in Japan. Het niveau van afwerking en slijpen is onvergelijkbaar. Tadokoro-messen behoren tot de beste messen ter wereld en zijn echte verzamelobjecten.
Zoals alle Japanse messen zijn de Tadokoro-messen niet vaatwasmachinebestendig en gevoelig voor oxidatie. Na elk gebruik reinigen en drogen en in olie (Camelia-olie) leggen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.