Nieuw!

Artikel 1 van 36

Kanetaka Hamono kiritsuke Gyuto Sanmai, Pallisander octagonaal heft -210 mm-

Artikelnummer: KANE-2023-G210-2
€ 529,00 € 449,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Kanetaka Sanmai Walnoot heft Gyuto 210mm

Kanetaka is een is ruim 200 jaar oude smederij en winkel in Kyoto. In 2023 had ik de eer om deze smederij te bezoeken en om Yoshitaka Yamada te ontmoeten. Hij is de 7de generatie smid van de familie, zijn oudere broer Kazuhiro Yamada slijpt de messen. De messen van Yoshitaka Yamada zijn absoluut uniek te noemen, de messen zijn veel dikker en zwaarder dan de meeste Japanse messen en daardoor zijn de messen zeer geschikt voor de bereiding van veeleisende groentes en vlees/vis. 

Dit stevige Japanse chefsmes heeft een sanmai gesmede kern van Japans Aogami paper (niet-roestvast) carbonstaal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid vanYoshitaka Yamada van Kanetaka Hamono. Het lemmet is dik en zwaar en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Gyuto (letterlijk "koemes") is een universeel mes welke gebruikt kan worden voor vlees, vis en groente.

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 360 mm
  • Gewicht: 250 gram
  • Lemmetdikte: 3,5 mm
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami (niet-roestvast) staal met 2 zachtere lagen staal voor de buitenzijde
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: Traditioneel octagonaal Pallisander houten handvat met zwarte buffelhoorn bolster.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kanetaka niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss