-28%

Artikel 16 van 21

Tosa Motokane Aogami #1 sabaki kuroishi (officemes/uitbeenmes), 135 mm

Artikelnummer: 55934
€ 109,00 € 79,00 (inclusief btw)

Tosa Motokane Sabaki 135 mm 

Dit typisch Japanse mes heeft een kern van Japans Aogami carbonstaal met een beschermlaag (Sanmai) aan de buitenzijde. Dit dubbelzijdig geslepen mes is voorzien van een zwarte (Kurochi) beschermlaag. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de meestersmid Motokane uit Tosa en is uniek in zijn soort. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Dit mes is met de hand gesmeed en geslepen en kan daardoor wat krasjes of onvolkomenheden hebben. 

  • Lemmetlengte: 135 mm
  • Totale lengte: 305 mm
  • Gewicht: 118 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #1 staal "Blue paper steel" (niet-roestvast) met 2 lagen zachter staal aan de buitenzijde en zwarte Kurochi beschermlaag.
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: D-vorming Kastanjehout en krop van zwart kunststof (voor rechtshandig gebruik). De krop is van gegoten kunststof en heeft daardoor wat gietsporen aan de zijkanten.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Motokane niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Er zijn geen houten saya`s beschikbaar voor dit mes.

Sabaki mes

Over Sabaki Messen

Sabaki-messen zijn ideaal voor het bereiden van gevogelte en vlees met hun dunne en langwerpige lemmeten. Ze worden echter met name aanbevolen voor vis en zijn perfect voor verschillende taken. Meestal hebben ze een bladlengte van 13 tot 15 cm. 

De punt van het blad is van gemiddelde dikte (ca. 5 mm) zodat de kop van de vis gemakkelijk kan worden verwijderd. Het is gemakkelijk om een duwsnede te maken met de palm van de hand. Het is dubbelzijdig geslepen, dus het kan zowel door links- als rechtshandigen worden gebruikt.

Sabaki vergeleken met Deba en Yanagiba messen

Een Sabaki is als een hybride keukenmes dat de beste elementen van Deba- en Yanagiba-messen combineert. De algehele vorm is gebaseerd op de Deba zodat het gemakkelijk is om vis te prepareren. De lemmetbreedte is slank, vergelijkbaar met een Yanagiba-mes, waardoor het gemakkelijk is om sashimi te snijden.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss