Nieuw!

Artikel 5 van 15

Kikuichi Nickel Warikomi Damascus serie (NWD) Petty, Pallisander octagonaal heft -150 mm-

Artikelnummer: NWD_P150
€ 249,00 € 229,00 (inclusief btw)

Kikuichi Nickel Warikomi Damascus serie (NWD) Petty, Pallisander octagonaal heft

Dit Japanse officemes heeft een suminagashi gesmede kern van Japans AUS10 (roestvast) carbonstaal. Dit dubbelzijdig geslepen mes is gemaakt door de meestersmid van Kikuichi. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een petty is een smal officemes welke gebruikt kan worden voor vlees, vis en en het prepareren van groente en fruit.

  • Lemmetlengte: 150 mm
  • Totale lengte: 270 mm
  • Gewicht: 64 gram
  • Lemmetdikte: 2 mm
  • Staalsoort: kernstaal: Japans AUS10 (roestvast) staal met 2 zachtere lagen damascus staal voor de buitenzijde
  • Hardheid: 60 (Rockwell C)
  • Handvat: Traditioneel octagonaal pallisander handvat met zwarte Ebbenhouten bolster.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Kikuichi niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Kikuichi Monjyu Shiro Kanenaga
Kikuichi heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis. De huidige smederij staat al 100 jaar in de bekende "messenstad" Sakai, maar de basis van het merk is ruim daarvoor begonnen. Meer dan 700 jaar geleden gaf de toenmalige keizer van Japan, keizer Gotoba, Shiro Kanenaga (de grondlegger van Kikuichi) de opdracht om zijn persoonlijke zwaardsmid te worden. De eeuwen daarna hebben de smeden van Kikuichi zwaarden gemaakt voor de keizers. Op de zwaarden was het keizerlijke symbool van de "Chrysanthemum" zichtbaar en dit komt tot op de dag van vandaag voor op de messen. De chrysant is het nationale symbool van Japan. Het keizerlijke zegel is een gestileerde chrysant, en het land kent een ridderorde die naar de bloem genoemd is, de Chrysanthemumorde.

Shiro Kanenaga is een van de verre voorouders van Kikuichi en zijn naam is geïntegreerd in de huidige naam van het bedrijf: Kikuichi Monjyu Shiro Kanenaga, Kikuichi:letterlijk "Eerste Chrysant", Monjyu is de boeddha die werd aanbeden door Shiro Kanenaga in Nara, zijn geboortestad ten zuiden van Osaka.

 

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss