Vorige Artikel 1 van 1 Volgende

Gihei Kazahana Jigata Nakiri HAP40 (groentemes) 165mm

€ 329,00 (inclusief btw)

Gihei Kazahana Nakiri HAP40

Dubbelzijdig geslepen 3-laags lemmet met een kern van extreem hard roestbestendig HAP40 staal. Het lemmet is dun en handmatig geslepen. Het heeft geen verdikkingen wat het slijpen zeer eenvoudig maakt. Dit groentemes is bedoeld voor heel verschillende klussen in de keuken zoals schillen, ciseleren en snijden van groente en kruiden. Dit mes heeft een ovale handgreep en is daardoor geschikt voor zowel rechts- als linkshandig gebruik.

Gihei werd opgericht in 1928 in Sanjo City (Prefectuur Niigata), Gihei is een van de kleine maar zeer innovatieve kleine smederijen die tegenwoordig in de stad Sanjo werken. Gihei staat bekend om het produceren van messen van topkwaliteit met een uitstekende slijping. De warmtebehandeling is uitzonderlijk en ze maken deze messen in kleine batches met strenge controles op kwaliteit. De kern van deze bladen is gemaakt van HAP40- of ZDP189-staal dat is bekleed met roestvrij staal, wat een van de beste is op het gebied van slijtvastheid die momenteel op de markt is. Deze messen zijn feilloos met warmte behandeld bij Rockwell 65-66 en ze hebben een geweldige voorsprong en houden het ongelooflijk lang vast. Atsushi Hosokawa is de huidige eigenaar en gebruikt alleen de beste beschikbare staalsoorten zoals ZDP189 en HAP40. We bezochten de werkplaats van de heer Hosokawa in 2019.

  • Lemmetlengte: 165 mm
  • Totale lengte: 310 mm
  • Gewicht: 130-140 gramLemmethoogte: 46 mm
  • Staalsoort: kernstaal: Japans HAP40 (roestvast) staal met een zachtere roestvaste staalsoort (SUS405) voor de buitenzijde.
  • Hardheid: 65-66 (Rockwell C)
  • Handvat: Ovaal magnoliahout met een bolster van zwart buffelhoorn.

Bijzonderheden: Dit mes heeft een traditioneel handvat met een traditioneel dubbelzijdig geslepen Sanmai gesmeed lemmet
Zoals alle Japanse messen zijn de Gihei-messen niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoon en droog maken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Er zijn geen houten saya's beschikbaar voor dit mes.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss