Nieuw!

Artikel 1 van 16

Konosuke Suminagashi VG-10 Wa-Nakiri (groentemes), 180 mm - Octagonaal Honokihout - Saya

€ 249,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Konosuke Wa-Nakiri Damast VG-10, 180 mm,

Dubbelzijdig geslepen lemmet met een kern van roestbestendig Japans VG-10 staal. Als bescherming is de kernlaag gesmeed met een damaststalen buitenlaag. Het lemmet is uitermate dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Het handvat is octagonaal en gemaakt van natuurlijk Japans Honokihout met zwarte buffelhoorn bolster. (Geschikt voor zowel rechts- als linkshandig gebruik).

 • Lemmetlengte: 180 mm
 • Totale lengte: 320 mm
 • Gewicht: 172 gram
 • Lemmetdikte: 2,75 mm (max.)
 • Lemmethoogte: 5,3 cm
 • Staalsoort: Japans VG-10 staal (roestbestendig) met damaststalen buitenlaag (suminagashi).
 • Hardheid: 60-61 (Rockwell C)
 • Handvat: Traditioneel octagonaal handvat. Gemaakt van Honokihout met buffelhoorn bolster.
 • dit mes wordt geleverd incl bijpassende honoki-houten saya met Konosuke logo.

Bijzonderheden: Konosuke messen zijn in zeer beperkte oplage te krijgen. De messen worden steeds in kleine batches geproduceerd. Het polijsten en slijpen gebeurt door verschillende vakmensen die exclusief voor Konosuke werken. Het niveau van afwerken en slijpen is onvergelijkbaar. De messen van Konosuke behoren tot de beste messen op de wereld en zijn echte collector items. 

Zoals alle Japanse messen zijn de Konosuke messen niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Snijtechnieken voor een nakiri

Ciseleren is een snijtechniek die vooral wordt gebruikt voor bladgroenten, kruiden en zachtere groenten (zoals komkommer, champignon, courgette en augurk). De techniek kenmerkt zich doordat bij het snijden het mes geheel los komt van de snijplank.

Ciseleren is daarmee een vorm van hakken en gebeurt altijd op hoge snelheid. De techniek vraagt veel oefening en een vlijmscherp mes.

 1. Ga recht voor de snijplank staan, stevig op 2 benen met de schouders naar achteren.
 2. Pak het mes vast alsof u iemand een hand geeft. Houd het mes bij het snijden in het verlengde van uw onderarm.
 3. Laat het mes tijdens het snijden recht naar beneden gaan. Beweeg het mes daarbij langs de vingerkootjes van de niet-snijdende hand.
 4. Snijd snel en trek de vingers gelijkmatig terug zodat de plakjes even dik worden. Rol bij het ciseleren van bladgroenten en kruiden de blaadjes eerst op tot een soort sigaar. Deze kunt u dan overlangs in zeer fijne reepjes snijden.

Vermeldt een recept dat vlees of vis geciseleerd moet worden, dan is het niet de bedoeling deze fijn te snijden. Met ciseleren wordt in dat geval het oppervlakkig inkerven van het vlees of de vis bedoeld. Bij vis wordt daarmee voorkomen dat de vis kromtrekt of het vel lelijk openbarst. Vlees wordt ingesneden om het garen te bevorderen en het krimpen tegen te gaan.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss