Vorige Artikel 14 van 28 Volgende

Europees Beuken (niet-gestoomd)

€ 6,95 (inclusief 21% btw)

Beuken (Fagus crenata)

Beuk of ook wel beukenhout is een houtsoort, een van de belangrijkste loofhoutsoorten voor de industrie in Nederland en België. Het is het hout van de beuk (Fagus sylvatica), een in vrijwel heel Europa algemene boomsoort. In delen van Azië, in Japan en in het oosten van Noord-Amerika komen soorten uit ditzelfde geslacht (Fagus) voor, waarvan het hout bij benadering dezelfde materiaaleigenschappen heeft. Deze blokjes beuken zijn afkomstig van 50 jaar oude meubelen en zijn dus uitermate droog en zeer geschikt voor het maken van handvatten.


Eigenschappen
De kleur van het hout varieert, afhankelijk van de herkomst, van witachtig tot licht geelbruin, met donkerbruine spiegels. Deze spiegels veroorzaken de kenmerkende druppelvormige tekening die je altijd kunt zien bij gezaagd en geschaafd beukenhout. Er is weinig verschil tussen het kernhout en het spinthout. De nerf van beukenhout is fijn: het is goed te bewerken en te draaien. Beukenhout is een vaste en tamelijk harde houtsoort, die echter weinig duurzaam is, slecht bestand is tegen weersinvloeden en snel krom trekt. Het laat zich goed buigen.

Dit beukenhout is gestoomd, waardoor het stabieler wordt en minder snel vervormt onder invloed van vocht of temperatuurwisselingen.

Beuken heeft bij 15% vochtgehalte een gemiddeld volumieke massa van 700 kilogram per kubieke meter.

Met dit hout is het mogelijk om zelf een handvat naar wens te fabriceren.

Natuurlijk hout, niet gekleurd. 

De hier aangeboden houtsoorten zijn goed gedroogd. 

  •  circa 130x40x35 mm

LET OP: Geleverd blok kan afwijken van de foto. 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel