"Two face"
CUSTOM Tosa Kumobochi Gyuto (universeel mes), 260 mm
Artikelnummer: JDA-046CUSTOM Kurouchi Gyuto (universeel mes), 260 mm
Handgesmeed lemmet van uit Tosa van niet-roestvast staal met kern van extreem hard en zuiver Japans Shirogami #2 staal (Sanmai gesmeed).
Dit mes is heel bijzonderaangezien de ene zijde van het met een ander uiterlijk heeft als de andere zijde, een kant heeft een glad mat gepolijst lemmet met zwart buffelhoorn en een eikenkleur handvat, de andere zijde heeft een zwart kuroichi lemmet met een licht buffelhoorn bolster en een roodbruin uiterlijk. Het handvat is gemaakt uit een oud wijnvat en de rode kleur komt van de rode wijn die jaren heeft ingewerkt in het hout.
Dit is een uniek mes.
Een Gyuto (letterlijk "koeienmes") is geschikt voor alle klussen. Het mes is ontworpen om zowel vis, vlees als groenten te snijden maar is voornamelijk bedoeld voor vlees en vis. Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.
Type |
Gyuto |
Gyuto |
Lengte lemmet Blade length |
260 mm |
260 mm |
Staalsoort |
Shirogami #2. white Paper Steel. Sanmai gesmeed met kernlaag van Shirogami. Buitenlaag met zwarte kurouchi. |
Shirogami #2 white Paper Steel Sanmai forged with core layer of Shirogami. Kurouchi cladding. |
Roestvrij |
Snijrand niet roestvrij. Door de tijd ontwikkelt zich een patina |
The cutting edge is not rustproof. In time a blueish patina will develop |
Hardheid |
± 62 HRC |
± 62 HRC |
Slijpwijze |
Tweezijdig |
Double bevel |
Slijphoek |
15° |
15° |
Handvat Handle |
WA type, Hakkaku, achtkantig |
WA type, Hakkaku, octagonal |
Materiaal handvat |
eikenhout van een wijnvat, met rode kleur aan een zijde van het handvat. uniek |
Oak from an old wine barrel, with the red wine color still visible. |
Bolster Bolster Material |
2 kleurig buffelhoorn | Buffalohorn, black on one side and pale on the other side |
Spacer |
Wit ivoor kunststof |
White ivory plastic |
Links of rechtshandig Left of right handed |
beide |
both |
Gebruik |
Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. |
No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife |
Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
|
Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle |
Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil |
Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |