Nieuw!

Artikel 1 van 15

Natuurlijke wetsteen, robijn #3000

€ 75,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Natuurlijke wetsteen

Wetsteen van natuurlijk robijn  voor het slijpen en scherp houden van Japanse keukenmessen en zakmessen.

Deze steen kan uiteraard ook gebruikt worden voor het slijpen van reguliere zakmessen en andere kleine gereedschappen. Deze zeer hoogwaardige steen is gemaakt van natuurlijk materiaal. Deze steen is extreem hard met een zeer lange levensduur, de steen hoeft niet lang ondergedompeld worden, even besprenkelen met water is voldoende. De steen kan eventueel ook met olie gebruikt worden.

Eigenschappen:

  • Afmetingen van de stenen: 20 x 5,0 x 2,5 cm

korrel:

  • #3000 natuurlijke rode robijn (Samenstelling: Al2O3, hardheid: 9 & dichtheid: 4)

Korrelgrootte (Grit)
De korrelgrootte van Japanse slijpstenen wordt uitgedrukt in een getal. Hoe hoger het getal, hoe fijner de slijpkorrel en hoe scherper het resultaat. In principe zijn er 3 soorten stenen:

  • Slijpstenen (Japanse korrelgroote 80-400)
  • Wetstenen (400-3000)
  • Polijststenen (3000-30.000)

Met welke steen je begint is afhankelijk van de tijd die je hebt en de staat van het mes. Als het mes echt bot is of beschadigingen heeft dan begin je met een slijpsteen. Vervolgens kan een wetsteen gebruikt worden om de snede te verfijnen. Bij een minder bot of onbeschadigd mes kan direct gestart worden met een wetsteen (bijvoorbeeld een 1000 of 1200 steen). Het is essentieel om te eindigen met een polijststeen (normaal tussen de 4000 en 8000 grit), dit is bedoeld om het mes scheermes scherp te krijgen. De combinatie tussen een wetsteen (1000 tot 3000) met een 4000- 8000 polijststeen is in onze opinie een ideaal startpakket. Polijststenen boven de 8000 grit produceren niet perse een scherper resultaat, dit ligt ook aan de staalsoort.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss