Sorteer op
  • Hwaseong HS-301 Cleaver (hakmes) 260 mm
    Hwaseong HS-301 Cleaver (hakmes) 260 mm

    Hwaseong hakmes "rail cast" staal, HS-301,

    Zeer groot dubbelzijdig geslepen lemmet van gelamineerd staal (Sanmai gesmeed). De kern is van niet-roestvast "rail cast" staal. Dit staal komt uit oude treinrails uit Korea en is…

    € 39,00
  • Hwaseong HS-202 Sashimimes (vismes) 240 mm
    Hwaseong HS-202 Sashimimes (vismes) 240 mm

    Hwaseong sashimimes "rail cast" staal, HS-202

    Dubbelzijdig geslepen lemmet van gelamineerd staal (Sanmai gesmeed). De kern is van niet-roestvast "rail cast" staal. Dit staal komt uit oude treinrails uit Korea en is vergelijkbaar…

    € 35,00
  • Hwaseong HS-203 Sashimimes (vismes) 270 mm
    Hwaseong HS-203 Sashimimes (vismes) 270 mm

    Hwaseong sashimimes "rail cast" staal, HS-203

    Dubbelzijdig geslepen lemmet van gelamineerd staal (Sanmai gesmeed). De kern is van niet-roestvast "rail cast" staal. Dit staal komt uit oude treinrails uit Korea en is vergelijkbaar…

    € 39,00
Sorteer op

Koreaanse messen

Ook in (Zuid-)Korea worden al eeuwen messen gesmeed. In de communistische tijd is er een levendige smeedcultuur ontstaan waarbij voornamelijk vrouwen werden ingezet om messen te smeden. Deze "traditie" is voortgezet zelfs nadat Zuid-Korea onder het juk van het communisme vandaan is gekomen. Een aantal vrouwen hebben de smeedtraditie nieuw leven ingeblazen en maken nu van oude spoorrails zeer betaalbare messen. De messen zijn simpel en doeltreffend en zijn niet zo fraai afgewerkt als Japanse messen. Het staal is vergelijkbaar met 1080 staal en is dus niet roestbestendig. De handvatten zijn van regulier hout en hebben soms nog even een schuurpapiertje nodig om ze netjes te krijgen. De messen hebben een verbazingwekkende scherpteretentie, doordat de messen handmatig gesmeed en getemperd zijn hebben ze een uitstekende hardheid verkregen (rond de HRc 60-61). De meeste messen hebben echter nog wel even een slijpbeurt nodig om ze in echte scherpe staat te krijgen. Deze service kunnen wij u bieden voor deze messen. Bij deze "upgrade" wordt het mes geslepen, het handvat wordt netjes gemaakt en de rug en voorzijde (waar uw wijsvinger tegenaan rust) van het lemmet wordt gepolijst. 

U kunt deze "upgrade" selecteren bij het bestellen van het mes.

Aanbieding

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English

Gastenboek

  • 16-11-2020 - Al een tijdje was ik op zoek naar mooie en...  lees meer
  • 06-11-2020 - Wat een topmes!!!
    Nog nooit zo fijn gesneden! lees meer
  • 05-11-2020 - Even snel een stukje korst van overjarige kaas afsnijden had...  lees meer
Plaats een bericht
© 2012 - 2021 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel