Katsushige Anryu (Ikeda)

Messenmaken zit in het bloed van Katsushige Anryu-san (1942). Zijn familie begon in 1870 met het smeden van keukenmessen en Katsushige-san heeft het vak geleerd van zijn vader Katsutoshi Anryu nadat hij in 1959 klaar was met zijn lagere school. Hij is een 4de generatie messenmaker en werkt nu al meer dan 50 jaar als meestersmid. Zijn voortdurende missie is om zijn messen nog beter te maken, zelfs na 50 jaar denkt hij dat er nog verbeteringen in zijn keukenmessen mogelijk zijn. Een van zijn bekende uitspraken is:

“Iron is alive, it can live and it can die depending on the blacksmith.”

Vanwege de hoge leeftijd van Anryu-san heeft zijn meesterleerling Ikeda-san de smederij overgenomen. Anryu-san smeed nog wel eens een paar messen maar het overgrote deel wordt gesmeed door Ikeda-san.

Sorteer op
  • Anryu Aokami Nakiri (groentemes), 170 mm
    Anryu Aokami Nakiri (groentemes), 170 mm

    Anryu Aokami Tsuchime Nakiri,

    Dit Japanse groentemes heeft een kern van Japans Aogami #2 carbonstaal met een zachtere rvs stalen beschermlaag aan de buitenzijde met een fraaie hamerslag (Tsuchime). Deze manier van smeden heet…

    € 199,00

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss