Sorteer op
Sorteer op

Katsushige Anryu

Messenmaken zit in het bloed van Katsushige Anryu-san (1942). Zijn familie begon in 1870 met het smeden van keukenmessen en Katsushige-san heeft het vak geleerd van zijn vader Katsutoshi Anryu nadat hij in 1959 klaar was met zijn lagere school. Hij is een 4de generatie messenmaker en werkt nu al meer dan 50 jaar als meestersmid. Zijn voortdurende missie is om zijn messen nog beter te maken, zelfs na 50 jaar denkt hij dat er nog verbeteringen in zijn keukenmessen mogelijk zijn. Een van zijn bekende uitspraken is:

“Iron is alive, it can live and it can die depending on the blacksmith.”

De messen van de meestersmind Katsushige Anryu worden in 2 verschillende uitvoeringen geproduceerd:

  • Anryu Aokami: Aogami #2 met Tsuchime (hamerslag) oppervlak en carbonstaal voor de buitenlaag (Sanmai gesmeed)), ovaal rozenhouten handvat en zwart pakka krop. Hardheid van het staal: 61-62 HRc
  • Anryu Sumi: Damast Shirogami #2, ovaal rozenhouten handvat en zwart pakka krop. Hardheid van het staal: 63-64 HRc

Aanbieding

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English

Gastenboek

  • 16-11-2020 - Al een tijdje was ik op zoek naar mooie en...  lees meer
  • 06-11-2020 - Wat een topmes!!!
    Nog nooit zo fijn gesneden! lees meer
  • 05-11-2020 - Even snel een stukje korst van overjarige kaas afsnijden had...  lees meer
Plaats een bericht
© 2012 - 2020 Japansemessen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel