Geen resultaten gevonden. Probeer andere filters te gebruiken.

Takeo Murata (Tosa)

"Handgesmeede zwarte Samurai zwaarden voor in de keuken"

Takeo Murata (1949) is geboren in Susaki en is een smid van het Japanse eiland Shikoku nabij Kochi. Hij behoort tot de top van de Japanse messenmakers. Op zijn 16de begon Murata-san zijn opleiding bij zijn beroemde oom Tokaiji

Takeo Murata-san in zijn smederij

De Tokaiji familie staat bekend om de zeer bijzondere samuraizwaarden die ze (nog steeds) produceren. Op zijn 32ste begon hij zijn messensmederij, doordat hij slechts werkte bij een gloeilamp van 40 watt was het zeer belangrijk om aan de kleur van het gesmede lemmet te kunnen zien of de juiste temperatuur behaald is, deze smeedtechniek waarbij echt op het oog gesmeed wordt heeft Murata-san geperfectioneerd.

Koolstofgehalte Cr Ni Mo V (Wolfraam) Tungsten
1.15 % 0.4% --- --- --- 1.0 tot 1.5 %

De messen van Murata-san staan bekend op de hoge kwaliteit en hij gebruikt alleen het zeer goede Aogami #1 (Blue paper steel). Hij hardt de messen tot een Rockwell hardheid van 64 (HRc) maar ze zijn nog wel prima zelf te slijpen. Door het Wolfraam in het lemmet zijn deze messen bijzonder duurzaam en zeer scherp te slijpen zonder broos te worden.

De messen hebben een mooie zwarte kurouchi afwerking die ontstaan bij het smeedproces. Deze oxidatielaag is ook een extra bescherming tegen oxidatie. De Buho serie is voorzien van westerse stijl handvatten van zwart pakkahout en is gemaakt in de kuro-uchi stijl. Deze bijzonder messenserie heeft het uiterlijk van een rustiek middeleeuws samuraizwaard maar heeft wel een zeer hoogstaande moderne afwerking en is uiteraard vlijmscherp geslepen.

DSC02166.jpg

 

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss