Yasuhisasaku (Traditioneel)

De traditionele lijn van MCUSTA bestaat uit de exclusieve Shiro-kou serie. De messen zijn voorzien van enkelzijdig geslepen lemmetten en een Japans magnolia (Honoki) houten handvat met buffelhoorn bolster.

Shiro-kou serie

Yasuhisasaku Shiro-ko 

(Hitachi Shirogami #1 White steel)

De Shiro-ko serie heeft een bolster van echt waterbuffelhoorn en het lemmet is gemaakt van het bekende "Hitachi Shirogami #1 White steel" met een hardheid van 62-64 HRc.

Complete set

Er zijn 3 verschillende soorten messen te krijgen: Kama-usuba voor groenten en kruiden, een Deba voor het prepareren van hele vissen en een Yanagiba voor vis. Rechts staan de 3 messen afgebeeld. In de traditionele Japanse keuken zijn dit in essentie de 3 messen die gebruikt worden.  

Verschil tussen Usuba en kama-Usuba

Een Kama-Usuba verschilt van een reguliere Usuba. Een Usuba heeft een recht afgesneden punt (zoals het mes aan de rechterzijde), een Kama-Usuba (links) heeft een rond afgesneden punt en heeft daardoor ook een wat spitsere punt. Het nadeel van deze punt is dat het wat gevoeliger is doordat het staal daar erg dun is geslepen. Een Usuba is wat robuuster maar heeft als nadeel dat het minder stabiel is en soms wat topzwaar kan aanvoelen. De keuze tussen een Usuba en een Kama-Usuba is dus voornamelijk een persoonlijke. Mocht u een groentemes zoeken dat aan beide kanten geslepen is dan kunt u kiezen voor een Nakiri, deze zijn zowel met traditionele handvatten te krijgen alsmede met een wat meer westers handvat

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss