geëtst

Artikel 7 van 12

Kagemitsu 立山 Tateyama Nashiji, Nakiri (groentemes), ginsan staal - Los lemmet - "Etched"

€ 169,00 € 129,00 (inclusief btw)

Kagemitsu Tateyama Nakiri

Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van RVS met een kern van Japans Ginsan staal. Het lemmet is extreem dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking, wat het slijpen op Japanse waterstenen zeer eenvoudig maakt.

Ginsan-staal is roestvrij staal met een zuivere samenstelling van koolstof, chroom en ijzer. Ginsan-staal wordt ook wel Silver #3 Steel of Gin-3 genoemd en wordt vervaardigd door het Japanse Hitachi Metals Ltd. De zuiverheid van Ginsan-staal zorgt ervoor dat het een toppresteerder is op het gebied van randbehoud en corrosieweerstand.

Ginsan-staal is vrijwel identiek aan Shirogami #2-staal, maar de hoge zuiverheid vermindert de Rockwell-hardheid, waardoor het gemakkelijker te slijpen is dan de Aogami- en Shirogami-staalseries. Het is ontworpen als roestvrij staal dat een scherpe snede kan krijgen en gemakkelijk te onderhouden is, waardoor het perfect is voor keukenmessen.

Deze messen zijn handgemaakt in Tosa Japan. Het Ginsan kernstaal is gesmeed tussen twee lagen zachter staal, deze buitenlaag is gemaakt van staal met een "misty" (Nashiji) patroon waardoor producten minder aan het lemmet blijven plakken. Het zorgt er ook voor dat het kernstaal goed wordt beschermd tegen mogelijke beschadiging en oxidatie.

Mount Tate (Tateyama), een van de drie heilige bergen van Japan (三霊山, Sanreizan), samen met de berg Fuji (富士山, Fujisan) en de berg Haku (白山, Hakusan) en een van de 100 beroemde bergen van Japan, is gelegen in de noordelijke helft van Japanse Kita Alpen (北アルプス) en is een van de meest toegankelijke toppen in het gebied.

  • Lemmetlengte: 160 mm
  • Gewicht: 90 - 100 gram
  • Bladdikte: 2,0 mm
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Ginsan staal (roestvrij) met 2 lagen staal (sanmai gesmeed), met een mooi geëtst oppervlak waardoor de snede donker is gemaakt voor een mooie contrastwerking
  • Hardheid: 61 (Rockwell C)
  • Handvat: geen, dit mes moet zelf nog voorzien worden van een passend handvat

De corrosieweerstand van stalen bladen wordt bepaald door vele factoren, waaronder gebruik en onderhoud. Staal met meer dan 11% chroom valt in de categorie roestvrij staal en is corrosiebestendig. Ginsan-staal bevat 13% tot 14,5% chroom, wat voldoende is om het roestvrij staal te maken.
Deze messen zijn niet vaatwasmachinebestendig en zeer gevoelig voor harde en/of bevroren producten.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss