Artikel 1 van 6

Misuzu Hamono (Yamato Miyawaki) VG-10 Kiritsuke-Gyuto (chefsmes), 210 mm

Artikelnummer: V00-BJ
€ 159,00 (inclusief btw)

Misuzu Hamono Gyuto 21 cm, 

Dit Japanse Chefsmes heeft een kern van Japans VG-10 roestvast carbonstaal met een Sanmai beschermlaag. Dit dubbelzijdig geslepen mes is volledig met de hand gemaakt en ontworpen door Yamato Miyawaki. Het handvat is uniek in zijn soort en wordt met de hand gemaakt in de kleine werkplaats van Miyawaki-san in Miki. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Gyuto is de Japanse tegenhanger van het Franse chefsmes en kan gebruikt worden voor vlees, vis en groente.

  • Lemmetlengte: 210 mm
  • Totale lengte: 335 mm
  • Lemmethoogte: 50 mm
  • Gewicht: 130-140 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans VG-10 roestvast staal (Sanmai gesmeed)
  • Hardheid: 61 (Rockwell C)
  • Handvat: Rond magnolia houten handvat met bijzondere messing bolster en traditionele "Urushi" lak.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Yamato Miyawaki niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Misuzu Hamono, gelegen in de stad Miki, Japan, staat bekend als de eerste smederij die niet-roestbestendig carbonstaal met een roestvrij stalen buitenlagen ging smeden (Sanmai techniek) in 1946 door de oprichter Mr.Suzuki Shinji. Door de speciale opbouw van de messen kan de snede extreem scherp gemaakt worden en door de RVS buitenlaag kan het staal toch beschermd worden tegen corrosie en beschadigingen.
Mr. Miyawaki, de derde generatie Misuzu Hamono van in de vijftig, heeft tot 2005 een opleiding gehad in de bekende messenstad Sakai en werd in 2006 de chef-ambachtsman van Misuzu Hamono.

Vragen? Whatsapp

 

© 2012 - 2024 Japansemessen.nl | sitemap | rss