-6%

Vorige Artikel 2 van 2 Volgende

Anryu Aokami Super Tsuchime Kuroichi Gyuto (chefsmes), 240 mm

€ 319,00 € 299,00 (inclusief btw)

Anryu Aokami Super Tsuchime Gyuto 24 cm,

Dit dubbelzijdig geslepen Japanse koksmes heeft een kern van Japans Aogami Super koolstofstaal met aan de buitenzijde een zachtere koolstofstalen beschermlaag met een prachtig hamerpatroon (Tsuchime) en zwarte beschermlaag (Kuroichi). Deze manier van smeden heet Sanmai en komt alleen voor in messen die in Japan zijn gesmeed. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door de opvolger van Katsushige Anryu, Ikeda-san. Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikking wat het slijpen erg gemakkelijk maakt. Aogami staal is extreem hard en toch gemakkelijk te slijpen op Japanse waterstenen. Aogami Super-staal is het meest exclusieve traditionele staal dat beschikbaar is.

  • Lemmetlengte: 240 mm
  • Totale lengte: 390 mm
  • Bladhoogte: xx mm
  • Gewicht: 160-170 gram
  • Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami Super staal "Blue paper steel" (niet-roestvast) met 2 lagen zachter koolstofstaal en Tsuchime patroon.
  • Hardheid: 62-63 (Rockwell C)
  • Handvat: Achthoekig kersenhout en kop van zwart pakkahout.

Zoals alle Japanse messen zijn de handgemaakte messen van Ikeda-san niet vaatwasmachinebestendig, na elk gebruik schoonmaken en drogen is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss