Perfect BBQ mes!

Vorige Artikel 5 van 6 Volgende

Chinese Butchers knife (Chinees slagersmes), 170mm - Yangjiang Xingye AS-07-

Artikelnummer: AS-07
€ 39,00 € 29,00 (inclusief btw)

Chinees slagersmes 

Chinese stijl slagersmes (Chinese Buchers Knife) van Chinees carbonstaal. Dit mes is bedoeld voor het ciseleren van groente en voor het snijden van vlees. ook geschikt voor klieven van dunne botjes en graat. Het lemmet is handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Dit dikke stevige mes is perfect te gebuiken als all-round barbecuemes.

  • Lemmetlengte: 170 mm
  • Totale lengte: 300 mm
  • Gewicht: 490-510 gram
  • Lemmetdikte: 5 mm
  • Staalsoort: roestbestendig 3C13 koolstofstaal
  • Hardheid: 54-55 (Rockwell C)
  • Handvat: Westerse stijl handvat met full tang constructie van pakkahout met stalen bevestigingspinnen

Met fraaie canvas schede met riembevestiging en klein slijpsteentje.

Zoals alle messen zijn de handgemaakte messen van Yangjiang Xingye niet vaatwasmachine bestendig, na elk gebruik schoon- en droogmaken is de beste behandeling voor deze exclusieve producten.

 

Wat is 3cr13 roestvrij staal?

3Cr13, ook bekend als 30Cr13, is martensitisch roestvrij staal dat in China wordt geproduceerd. Het dankt zijn naam aan de GB/T 1220 Chinese nationale norm voor staalclassificatie. Het staal bevat tot 0,3% koolstof en 13% chroom. Het hoge chroomgehalte van meer dan 11% maakt roestvrij staal.
Het staal wordt al jaren gebruikt als betrouwbaar messenstaal. In de Verenigde Staten is het populair onder messensmeden vanwege de goede kwaliteit en goedkope prijsstelling.

3cr13 roestvrijstalen samenstelling

Als u wilt begrijpen wat voor soort staal 3cr13 is, moet u de afzonderlijke legeringselementen ervan begrijpen. Uit de naam kunnen we gemakkelijk de twee belangrijkste elementen van dit staal onderscheiden, namelijk 0,3% koolstof (C) en 13% chroom (Cr). Maar dit zijn niet de enige elementen waaruit dit staal bestaat.

Zoals we hierboven vermeldden, is chroom het element dat dit staal als roestvrij kwalificeert. Het hoge chroomgehalte verhoogt ook de hardheid van dit staal. Houd er echter rekening mee dat te veel chroom de sterkte van dit materiaal kan verminderen.

Koolstof verhoogt de retentie van de stalen rand en de sterkte.

De aanwezigheid van fosfor, mangaan en siliconen verbetert de 3Cr13-sterkte. Daarnaast verhoogt mangaan ook de metaalhardheid (als aanvulling op het chroom).

Nikkel verhoogt de taaiheid van het metaal.

Zwavel is ook aanwezig in deze samenstelling om het gemak van werken met metaal (d.w.z. bewerkbaarheid) te vergroten. Hier is echter slechts een kleine hoeveelheid van gebruikt, omdat grote hoeveelheden de neiging hebben om de staalsterkte te verminderen.
Randbehoud

Het is waar dat 3cr13-staal niet wordt geleverd met uitstekende randvasthoudmogelijkheden zoals de premium staalsoorten. Maar zijn edge-retentie is niet het ergste. Het houdt redelijk goed stand voor zijn prijs, maar moet regelmatig worden geslepen. 3cr13 randbehoud is beter in vergelijking met andere messen in zijn prijsklasse.

Corrosieweerstand

3cr13 is roestvrij staal. Uit de bovenstaande samenstellingstabel kun je gemakkelijk zien dat het lage koolstofgehaltes en hoge chroomgehalten heeft. Om deze reden kunt u erop vertrouwen dat het staal redelijk goed bestand is tegen corrosie. Maar houd er rekening mee dat dit staal uiteindelijk zal roesten bij herhaalde blootstelling aan ongunstige weersomstandigheden. Regelmatige verzorging en onderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat uw mes corrosievrij blijft en langer meegaat.

Eenvoudig slijpen

De gemiddelde hardheid die bij dit staal hoort, maakt het supergemakkelijk te slijpen. Dit maakt het een geweldig mes voor beginners die hun slijpvaardigheid willen verbeteren met de standaard slijpgereedschappen. Een vlijmscherpe snede bereik je gemakkelijk als je je 3cr13-mes goed leert slijpen. Het makkelijke 3cr13 staal slijpen compenseert het goede randbehoud; wanneer uw mes bot wordt, kunt u het snel scherp maken en weer aan het werk gaan.

3Cr13 versus andere staalsoorten
Voordat je een 3cr13-stalen mes kiest, wil je ook weten hoe het zich verhoudt tot andere populaire messenstaal die er zijn. De volgende lijst bevat de populaire staalsoorten in dezelfde klasse als 3cr13 en hoe ze zich verhouden.

3cr13 staal versus 1055 koolstofstaal

Hoewel deze twee staalsoorten in dezelfde prijsklasse liggen, hebben ze aanzienlijke verschillen die hun prestaties uit elkaar houden. 1055 koolstofstaal heeft een hoge hardheid en biedt een betere randbehoud. Maar dat maakt het helemaal niet broos. Een gebied waar 3cr13 dit staal verslaat, is dat het (de 1055 koolstof) niet bestand is tegen corrosie en roest.

3cr13 versus 420j2 staal

Veel messenexperts zijn het erover eens dat deze twee staalsoorten veel overeenkomsten hebben. Maar het wordt geleverd met een iets hogere hardheid, wat zich vertaalt in een betere randbehoud. Omdat het ook een hoger chroomgehalte heeft, biedt het 420j2-staal goede corrosie en wordt het gebruikt voor het maken van chirurgische messen, duikmessen, scharen, enzovoort.

3cr13 versus 420 staal

Deze twee staalsoorten zijn roestvrij en bieden een goede corrosieweerstand. Dit betekent dat ze een geschikt mes zijn voor gebruik in maritieme omgevingen of natte omstandigheden. 420-staal is echter vrij zacht vanwege het lage koolstofgehalte en het houdt zijn scherpte niet lang vast in vergelijking met 3cr13. 420 staal is het meest geschikt voor het maken van decoratieve messen of zwaarden. Voor dagelijks gebruik is 3cr13 de betere optie van deze twee.

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss