"Grey Matter”
CUSTOM Tosa Matsunaga Suminagashi Aogami, damascus santoku
Artikelnummer: JDA-093CUSTOM Tosa Matsunaga Suminagashi Aogami, damascus santoku
Handgesmeed lemmet met een kern van niet roestvast Aogami staal met 2 zachtere Damascus lagen aan de buitenzijde (Suminagashi gesmeed), niet-roestbestendig. Lemmet is natuurlijk en duurzaam geetst met koffiezuur met een mooie Wabi Sabi afwerking. Er zijn geen chemicalien aan pas gekomen. De etsing zorgt voor een mooie maar niet al te opvallende grijze afwerking (patina) op het lemmet die gelijk voor bescherming zorgt (forced patina).
Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.
Type | Santoku | Santoku |
Lengte lemmet Blade length | 180 mm | 180 mm
|
Staalsoort | Aogami #1 Suminagashi gesmeed | Aogami #1 suminagashi cladding |
Roestvrij | Snijrand is niet roestvrij.
| non-rustproof. |
Hardheid | ± 62 HRC | ± 62 HRC |
Slijpwijze | Tweezijdig | Double bevel |
Slijphoek | 15° | 15° |
Handvat Handle | WA type, Hakkaku, achtkantig | WA type, Hakkaku, octagonal |
Handvat materiaal Handle material | Pallisander hout | Rosewood (Dalbergia) |
Bolster | Wit/zwart buffelhoorn | Black/white buffalohorn |
Spacer | - | - |
Links of rechtshandig Left of right handed | both | both |
Gebruik | Niet in afwasmachine Schoon en droog maken na gebruik Geen botten hakken, bevroren voedsel Zorgvuldig behandelen. | No dishwasher Clean and wipe dry after use No cutting of hard stuff: bones or frozen food Handle with care |
Onderhoud mes Maintenance knife | Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol) Gebruik geen metalen aanzetstaal Gebruik keramische staaf of leren strop Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)
| Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol) Do not use of sharpening steel Use ceramic sharpening rod or leather strop Strop weekly Sharpen yearly (take care of correct angle) |
Onderhoud handvat Maintenance handle | Niet in water laten liggen Droogmaken met doek. Als handvat schraal of ruw wordt: inwrijven met Danish Oil | Do not leave in water or moist Wipe dry with cloth When coarse, rub with Danish Oil |