"Grey Matter”

Vorige Artikel 5 van 6 Volgende

CUSTOM Tosa Matsunaga Suminagashi Aogami, damascus santoku

Artikelnummer: JDA-093
€ 249,00 (inclusief btw)

CUSTOM Tosa Matsunaga Suminagashi Aogami, damascus santoku

Handgesmeed lemmet met een kern van niet roestvast Aogami staal met 2 zachtere Damascus lagen aan de buitenzijde (Suminagashi gesmeed), niet-roestbestendig. Lemmet is natuurlijk en duurzaam geetst met koffiezuur met een mooie Wabi Sabi afwerking. Er zijn geen chemicalien aan pas gekomen. De etsing zorgt voor een mooie maar niet al te opvallende grijze afwerking (patina) op het lemmet die gelijk voor bescherming zorgt (forced patina).

Het handvat is octagonaal en dus geschikt voor rechts als linkshandig gebruik.

Type

Santoku

Santoku

Lengte lemmet

Blade length

180 mm

180 mm

 

Staalsoort
Steel

Aogami #1

Suminagashi gesmeed 

Aogami #1 suminagashi cladding

Roestvrij
Stainless

Snijrand is niet roestvrij.

 

non-rustproof.

Hardheid
Hardness

± 62 HRC

± 62 HRC

Slijpwijze
Sharpening method

Tweezijdig

Double bevel

Slijphoek
Sharpening angle

15°

15°

Handvat

Handle

WA type, Hakkaku, achtkantigWA type, Hakkaku, octagonal

Handvat materiaal

Handle material

Pallisander houtRosewood (Dalbergia)

Bolster

Wit/zwart buffelhoorn

Black/white buffalohorn

Spacer
Spacer  material

-

-

Links of rechtshandig

Left of right handed

 both

 both

Gebruik
Use

Niet in afwasmachine

Schoon en droog maken na gebruik

Geen botten hakken, bevroren voedsel

Zorgvuldig behandelen.

No dishwasher

Clean and wipe dry after use

No cutting of hard stuff: bones or frozen food

Handle with care

Onderhoud mes

Maintenance knife

Eventueel in minerale olie (Camelia olie of Ballistol)

Gebruik geen metalen aanzetstaal

Gebruik keramische staaf of leren strop
Wekelijks aanzetten

Jaarlijks slijpen (let op slijphoek)

 

Blade can be wiped with mineral oil (Camelia oil or Ballistol)

Do not use of sharpening steel

Use ceramic sharpening rod or leather strop

Strop weekly

Sharpen yearly (take care of correct angle)

Onderhoud handvat

Maintenance handle

Niet in water laten liggen

Droogmaken met doek.

Als handvat schraal of ruw wordt:  inwrijven met Danish Oil

Do not leave in water or moist

Wipe dry with cloth

When coarse, rub with Danish Oil

Taalkeuze

Nederlands Nederlands English English
© 2012 - 2022 Japansemessen.nl | sitemap | rss